bet365

Uppgifter: Pierre-Emerick Aubameyang klar för Kina-flytt

Uppgifter: Hit flyttar Pierre-Emerick Aubameyang

Tianjin Quanjian värvar Aubameyang?

Pierre-Emerick Aubameyang lämnar Borussia Dortmund för spel i Kina i januari, skriver 90min.com.

Pierre-Emerick Aubameyang omgärdas av flyttrykten. Spelaren vann Bundesligas skytteliga under den senaste säsongen och är nu en jagad man. Lag som ChelseaAC Milan och Manchester United har ryckt i anfallaren. Nu verkar det dock som att spelaren i stället kan välja att flytta till en annan kontinent. Asien och Kina har seglat upp som ett potentiellt alternativ. 28-åringen är överens med Tianjin Quanjian om en flytt i januari, uppger 90min.com.

Den kinesiska klubben är samtidigt beredd att erbjuda 70 miljoner euro för Aubameyang för att få Borussia Dortmund att släppa honom.

Transferfönstret är stängt

Anledningen till att Tianjin Quanjian inte vill plocka in stjärnan under sommaren beror på att de inte kan. Det kinesiska transferfönstret stängde för över en vecka sedan.

Faktumet att de kan behålla Aubameyang till januari kan göra så att Dortmund accepterar kinesernas bud. Den tyska klubben sägs vara medveten om att spelaren förr eller senare kommer att vilja flytta vidare. Genom att släppa forwarden till Kina så ger Dortmund sig själva tid att hitta hans ersättare. Dessutom innebär detta att anfallaren inte kommer att gå till en annan europeisk klubb, och på så sätt kommer han inte att förstärka någon av Dortmunds konkurrenter i Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply