“United presenterar Gündogan inom kort”

ILKAY GÜNDOGAN MYCKET NÄRA MANCHESTER UNITED

Ilkay Gündogan ska ha tackat “ja” till Manchester Uniteds kontraktsförslag – uppges presenteras inom de närmaste dagarna. 

Manchester United kan vara på väg att göra sitt blott andra nyförvärv för säsongen. Brittiska Metro uppger nämligen att klubben ska ha gjort klart med Borussia Dortmunds mittfältare, Ilkay Gündogan, som kommer att presenteras inom de kommande dagarna.

Jagad av flera toppklubbar

The Red Devils påstås ha vunnit dragkampen om Gündogan, där även Bayern München, Barcelona och AC Milan var kandidater att signa den tyske landslagsmittfältaren. 24-åringen har redan avslöjat att han lämnar Borussia Dortmund under sommaren och United har varit det lag som legat på mest under vintern och våren. Barcelona har även de varit en het kandidat, men då klubbens transferban sträcker sig till sommaren 2o16, har det alternativet så gott som strukits.

Lämnar ett år innan kontraktet löper ut

Landslagsmannen har haft stora skadeproblem under de senaste säsongerna, men gjorde en efterlängtad comeback för sitt Dortmund under hösten. Nu står det alltså klart att han lämnar BVB ett år innan hans kontrakt tar slut och summan som han säljs för uppges ligga på dryga 18 miljoner pund, enligt tyska Transfermarkt.

Gündogan, som har turkiskt påbrå, kom till Dortmund från FC Nürnberg i 2011. Dessförinnan har han tillhört bland annat VfL Bochum, och har även representerat FC Schalke 04 som ungdom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply