Tre superstjärnor placeras i Manchester United

Transferfönstret må vara stängt, men snart är dags för att slå upp portarna för vinterns motsvarighet. Därför spekuleras det redan nu, och då placeras tre superstjärnor i Manchester United.

Brittisk media har rapporterat att Florentino Perez och hans Real Madrid aldrig vill göra en affär med Manchester United efter den sensationella icke-övergången för David De Gea under sommarens tranferfönsters slutspurt. Klubbarna var nämligen överens om en övergång för den spanske målvakten, men de viktiga dokumenten som skulle skickas in för att det spanska fotbollsförbundet skulle kunna slutföra övergången kom in för sent från någon av klubbarna. Klubbarna har beskyllt varandra öppet för incidenten, vilket har lett till att lagen har en frostig relation numera.

Jagar duo – från Real Madrid

Det hindrar dock inte United från att försöka värva en av två superstjärnor i Real Madrid i vinter. Enligt The Mirror ska Gareth Bale fortfarande toppa engelsmännens önskelista, då man tror att man kan locka walesaren att komma tillbaka till Premier League och Storbritannien. Bale gjorde sig ett namn i Tottenham Hotspur innan sin flytt till den spanska huvudstadsklubben. I London-klubben spelade yttermittfältaren 203 matcher där han gjorde 53 mål för klubben, och nästan hälften av dessa mål, mer exakt 26 stycken, kom under hans sista säsong i Tottenham. I Real Madrid har det blivit imponerande 41 mål på 94 matcher för Bales del, där ett av de kom i Copa del Rey-finalen och ett kom i Champions League-finalen i avgörande skeden. Bale kostade 77 miljoner pund att köpa från Tottenham, och det uppges att han kan slå rekordet som världens dyraste spelare om de klausuler och bonusar som engelsmännen har med i avtalet.

Den som innehar det rekordet är Cristiano Ronaldo, en annan spelare som enligt The Mirror är högintressant för Manchester United. Det var i just den engelska storklubben som portugisen en gång i tiden slog igenom och så högt ansedd som han är idag. Det var en 21-årig Ronaldo som fick slog igenom säsongen 2006-2007 med sin 17 ligamål det året. Sedan gick han från klarhet till klarhet då han gjorde sanslösa 31 mål på 34 matcher, vilket än idag är Premier League-rekord för flest mål under en och samma säsong. Sommaren 2009 kom Real Madrid och knackade på dörren efter en säsong där den portugisiske landslagskaptenen hade smällt in 18 mål i ligan med ett rekordbud för den då 24-årige Ronaldo.

Även Reus jagas

Sunday People rapporterar att Manchester United jagar ytterligare en superstjärna, nämligen Marco Reus Borussia Dortmund. Tysken bröt nyligen benet och blir därmed borta ett bra tag, men det ska inte hindra den engelska jätteklubben att försöka värva honom i januari, eller i värsta fall nästa sommar.

Enligt media ska United ha släppt Adnan Januzaj på lån till den tyska storklubben för att skapa sig ett bra utgångsläge i jakten på Reus signatur.

Tidningen rapporterar också att AFC Bournemouths ytter Matt Ritchie kan vara intressant för United om alla andra alternativ går i stöpet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365