Romelu Lukaku: ”Kan lämna till sommaren”

Romelu Lukaku: ”Kan lämna till sommaren”

Säger att han har oavslutade affärer med Chelsea

Det har varit mycket snack under våren om Romelu Lukaku, Evertons 22årige belgiske anfallaren som under det gångna året haft en bra målform, och vart han kan komma att gå till sommaren med Chelsea närmast till hands.

Romelu Lukaku är väldigt eftertraktad inför sommarens transferfönster. Klubbar som Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Manchester United och Real Madrid sägs bland annat vara efter den unge anfallaren som har gjort 25 mål den här säsongen, bland annat tre som hjälpte Everton till FA cupsemifinalen mot Manchester United som kommer upp i veckan. Tidigare så har Everton sagt blankt nej till alla bud som har kommit in men kommer det ett tillräckligt bra bud – i regionerna runt 65 miljoner pund – sägs klubben vara villig att sälja. Det spekuleras även om att Chelsea skall vara intresserade av att ta tillbaka Lukaku, som de sålde till Everton 2014 efter att ha lånat ut spelaren till Merseysideklubben ett år.

Nu rapporteras det att Lukaku själv känner att han har ”oavslutade affärer” med Chelsea skriver The Mirror. Han har sedan tidigare även uttryckt sitt intresse av att gå till en ”toppklubb” till sommaren. Chelseas ägare Roman Abramovich sägs vara redo att förse den nye Chelseatränaren Antonio Conte med en stor budget inför sommarens transferfönster, för att försäkra sig om att klubben kan ta sig tillbaka till toppskiktet i den engelska fotbollen och ett återvändande till Champions League. Chelsea sägs vara väldigt intresserade av att få tillbaka den belgiske anfallaren och ska vara ganska säkra på att de kan få honom också, trots att Everton förmodligen kommer att efterfråga en summa som är mer än dubbelt så mycket de 28 miljoner pund som Everton betalade Chelsea 2014.

Det sägs att Lukaku också skall vara intresserad av att återvända till Stamford Bridge. 22åringen kom till Chelsea från belgiska Anderlecht för 18 miljoner pund 2011 och han fick endast starta en Premier League match på tre år för The Blues men det sägs att han ändå aldrig ville lämna och fortfarande skulle kunna vara en tillgång för Londonklubben.

– För mig, så går allting väldigt bra nu i Everton. Jag kan bli skyttekung i Premier League. Men ja, jag kan komma att lämna klubben till sommaren, sade Lukaku förra månaden skriver The Mirror.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply