Pierre-Emerick Aubameyang kan stanna i Borussia Dortmund

Skyttekungen öppnar för fortsättning i Borussia Dortmund

Pierre-Emerick Aubameyang har haft en succésäsong i Borussia Dortmund. Rykten har därför placerat anfallaren i diverse storklubbar, men nu öppnar han för en fortsättning på Signal Iduna Park.

Sedan Pierre-Emerick Aubameyang lämnade Saint-Etienne för Borussia Dortmund år 2013 har hans karriär gått spikrakt uppåt. Det blev ett hattrick i hans första ligamatch och efter det visade han prov på fina kvalitéer vid flertalet gånger. Men den här säsongen har den vindsnabbe gabonesen varit bättre än någonsin. På 27 matcher har han gjort 22 mål i Bundesliga och placerar sig på en andraplats i skytteligan bakom Robert Lewandowski.

Hans insatser har inte gått obemärkt förbi, och trots att han har fyra år kvar på sitt kontrakt med Dortmund har rykten placerat honom hos flera europeiska toppklubbar.

Kan tänka sig att stanna i Dortmund

Han har tidigare avslöjat att han har lovat att spela i Real Madrid i framtiden – ett köp som skulle kosta spanjorerna omkring 100 miljoner euro. Med tanke på det uttalandet har han väntats lämna BVB redan i sommar, men nu öppnar han för att stanna i klubben ett bra tag framöver.

– Dortmund är en stad som är helt galen i fotboll. De senaste åren har vi haft det högsta publiksnittet i Europa. Staden är säker och min familj känner sig hemma, säger 26-åringen till Kicker och fortsätter:

– Jag har aldrig gjort en hemlighet av att jag en dag vill spela för Real Madrid, men jag har inte heller förlängt mitt kontrakt med BVB till 2020 utan en anledning. Jag trivs väldigt bra här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply