Officiellt: Peter Bosz tar över Dortmund

Officiellt Peter Bosz tar över Ajax

Alexander Isak får ny tränare

Så sent som förra veckan bekräftade Thomas Tuchel att han lämnar sitt uppdrag som tränare för Borussia Dortmund. Nu är tyskens ersättare klar – Peter Bosz ansluter från Ajax. 

Efter två säsonger som tränare för Borussia Dortmund gick Thomas Tuchel i veckan ut med att han gjort sin sista match som tränare för Borussia Dortmund. Något som uppges bero på en spricka mellan honom och vd:n Hans-Joachim Watzke.  Det tyska storlaget har sedan dess varit på tränarjakt och gjorde idag klart med Peter Bosz från Ajax. Holländaren har skrivit på ett två-årskontrakt med klubben och enligt tidigare uppgifter från tyska medier kostar affären knappt 50 miljoner kronor för Dortmund då Bosz hade två år kvar på sitt kontrakt med den holländska klubben.

Tog Ajax till EL-final

Peter Bosz har tidigare tränat bland annat Heracles, Vitesse och Maccabi Tel Aviv. Holländaren tog den gångna säsongen Ajax till en andraplats i ligan och firade dessutom stora triumfer i Europa League där det unga laget tog sig hela vägen till final.

Nu väntar alltså nya äventyr för Bosz som i och med detta blir den svenska anfallstalangen Alexander Isaks nye tränare. Kanske ett gott omen för den förre AIK:aren då Bosz i Ajax visade att han inte är rädd för att satsa på unga spelare.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply