Officiellt: Mikel Arteta blir tränare i Manchester City

Mikel Arteta allt närmare Manchester City

Pep Guardiola har värvar Mikel Arteta som ny hjälptränare

Mikel Arteta har spelat i Arsenal de senaste fem åren men speltiden har blivit allt mindre och nu har spanjoren bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Nästa steget i karriären blir som tränare i Manchester City under Pep Guardiola.

Manchester City har redan laddat upp rejält på spelarsidan. Sommaren har knappt börjat men redan har man värvat Nolito från Celta Vigo och Ilkay Gündogan från Borussia Dortmund. Man ryktas dessutom att värva bland annat John Stones, Leroy Sané och Pierre-Emerick Aubameyang.

Den nya tränaren Pep Guardiola har också försökt sätta sin prägel på sin nya ledarstab i Manchester City. Under ett antal månader har han försökt övertala hans gamla lagkamrat Mikel Arteta att bli en del av hans nya stab. Nu har Arteta själv bekräftat att han lägger skorna på hyllan och inleder sin tränarkarriär i Manchester City.

Bekräftar på sin officiella twitter

Arteta avslöjade under söndagen på sin officiella twitter att han har lagt fotbollsskorna på hyllan för att inleda sin tränarkarriär. 34-åringen har knappt spelat för Arsenal det senaste året och han har faktiskt hjälpt till som hjälptränare för klubbens U16-lag under våren.

Det är inte klart vilken roll han kommer få i Manchester City – om det blir som hjälptränare i A-laget eller om han kommer vara involverad med U16-, U18- eller U21-laget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply