Officiellt: Manuel Neuer förlänger med Bayern München

Officiellt: Manuel Neuer förlänger med Bayern München

Målvakten skriver nytt med klubben

VM vinnaren Manuel Neuer skriver på ett nytt femårskontrakt med Bayern München, vilket kommer hålla den tyske målvakten kvar i Bundesligaklubben till 2021.

Manuel Neuer har skrivit på ett nytt kontrakt för den tyska storklubben Bayern München skriver BBC. Kontraktet håller 30åringen kvar i klubben tills 2021. Neuer kom till Bayern från Schalke 04 på ett femårskontrakt i juli 2011. Målvakten har själv uttalat sig på Bayern Münchens officiella hemsida om det förlängda kontraktet.

– Jag känner mig verkligen tillfreds i FC Bayern och är glad, att vi har gjort klart kontraktet, säger 30åringen.

-Vi är fortfarande med överallt i titeljakten och har stora chanser att ta hem mycket i år. Det är vårat stora mål, kortfristigt, men också de kommande åren. Jag ser mycket fram emot framtiden med FC Bayern, avslutar Neuer.

2011 skrev han på för Bayern München på en deal värd 22 miljoner euro, vilket gjorde honom till den näst dyrast målvakten någonsin, efter Gianluigi Buffon. Sedan han skrev på för den tyska storklubben så har han vunnit tre Bundesligatitlar, två tyska cuper och Champions League 2013. Utöver det så ser den pågående säsongen väldigt bra ut för Pep Guardiola och hans lag, då de fortfarande är med i tre turneringar och har möjlighet att vinna trippeln, alltså Bundesliga, tyska cupen och Champions League.

De kommer att spela final i tyska cupen mot vinnarna av matchen mellan Hertha Berlin och Borussia Dortmund. I Bundesliga ligger de sju poäng före ligatvåan Dortmund med fyra matcher kvar att spela och i Champions League kommer de att möta Atletico Madrid i semifinalen.

Den här säsongen blir den sista för tränare Guardiola innan han går till Manchester City och den före detta Chelseamanagern Carlo Ancelotti kommer att ersätta honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply