OFFICIELLT: Liverpool sparkar Brendan Rodgers

Efter Merseyside-derbyt – nu får han sparken

Brendan Rodgers tvingas lämna Liverpool Football Club med omedelbar verkan efter att ha fått sitt kontrakt upphävt. Letandet efter en ersättare är redan i gång, meddelar klubben via deras officiella hemsida.

Nordirländaren Brendan Rodgers, 42, tog över som manager för Liverpool i juni 2012 efter två fina säsonger i Swansea. Men efter en svag inledning på den nya Premier League-säsongen står det nu klart att han tvingas lämna klubben med omedelbar verkan.

Får sparken – timmarna efter derbyt

Detta bekräftades av Liverpool på söndagskvällen – bara några timmar efter 1-1 i Merseyside-derbyt mot lokalrivalerna Everton – via ett uttalande på den officiella hemsidan.

– Även om detta har varit ett svårt beslut tror vi att det förser oss med den bästa möjligheten till framgång på planen, går det att läsa i ett uttalande från Fenway Sports Group [investmentbolaget som äger Liverpool] på klubbens hemsida.

– Ambition och framgång är det viktigaste vi vill föra med oss till Liverpool och vi tror att den här förändringen ger oss den bästa möjligheten att leverera det.

Klopp kan ersätta

Letandet efter en ny manager är i full gång. Jürgen Klopp, tidigare i Borussia Dortmund, ses som favorit till att ta över. Men även om mycket talar för att det blir tysken som ersätter Rodgers är ingenting officiellt ännu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply