OFFICIELLT: Henrikh Mkhitaryan klar för Manchester United

OFFICIELLT: Henrikh Mkhitaryan klar för Manchester United

Manchester United värvar Henrikh Mkhitaryan

Old Trafford-klubben bekräftar på onsdagseftermiddagen att man gjort klart med en övergång för Henrikh Mkhitaryan från Borussia Dortmund.

Under gårdagen pratade Jose Mourinho om att Manchester United var nära sitt tredje mål under transferfönstret och nu står det klart att man värvar Henrikh Mkhitaryan som skriver på ett kontrakt till 2020 med option på ett femte år.

27-åringen som totalt gjort 140 matcher och 41 mål sen ankomsten till Dortmund 2013 och blev även utsedd till ligans bästa spelare i Bundesliga den gångna säsongen och fick en plats i säsongens lag i den tyska högstaligan.

– Jag är väldigt stolt över att skriva på för Manchester United. Detta är en dröm som går i uppfyllelse och jag ser fram emot att börja spela i en så pass historisk klubb. Jag hoppas vara här under en lång tid och vill tacka klubben och Jose Mourinho som tror på mig, säger spelaren till klubbens officiella hemsida.

Jose Mourinho uttalade sig även om spelarens övegång.

– Henrikh är en väldigt talangfull spelare som varit en väldigt utstickande spelare både i sitt klubblag och i sitt landslag. Han är en riktig lagspelare med bra teknik, spelsinne och har även näsa för mål. Jag är lättad över att han valde att skriva på för United. Jag tror att han kan bidra med mycket och anpassa sig väldigt snabbt då hans spelstil passar United. Vi ser fram emot att få börja jobba med honom.

Övergångssumman sägs ligga på närmare 370 miljoner kronor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply