Manchester City intresserade av Julian Weigl

Lista: 10 stjärnor som kan byta klubb i vinter

Bundesliga-stjärnan är extremt lovande

Manchester City är en av flera europeiska toppklubbar som håller ett nära öga på Borussia Dortmunds unge talang Julian Weigl, som enbart har gått från klarhet till klarhet och den defensive mittfältaren är en viktig kugge i Thomas Tuchels trupp.

Borussia Dortmunds unge defensive mittfältare Julian Weigl är eftertraktad på transfermarknaden och flera toppklubbar runt om i Europa är mycket intresserade av 21-åringens underskrift. Nu senast rapporterar den spanska tidningen AS via Squawka att Manchester City har anslutit sig till intressenterna. Tränare Pep Guardiola hade förra säsongen möjlighet att uppleva den talangfulle mittfältarens utveckling från första parkett då han tränade Dortmunds ärkerivaler Bayern München och enligt den engelska tidningen The Mirror var Guardiola mycket frustrerad att han inte lyckades värva talangen innan Dortmund fick tag på honom.

Weigl har ett rykte om sig som en av Europas största talanger och hans insatser för Borussia Dortmund har dragit intresse åt sig från flera storklubbars håll. De spanska jättarna Real Madrid och Barcelona sägs båda ha ett stort intresse av mittfältaren.

Weigl började sin karriär i 1860 München, där han kom fram genom ungdomsakademin och anslöt till Dortmund i juli 2015. Under tränare Thomas Tuchel har 21-åringen fått mycket speltid och under den gångna säsongen har mittfältaren spelat nästan alla matcher i såväl Bundesliga som Champions League. Weigl sitter på ett kontrakt med den tyska klubben till juni 2021 som han nyligen skrev på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply