Leroy Sané närmar sig Manchester City

Leroy Sané närmar sig Manchester City

En transfer ser mycket trolig ut

FC Schalkes unge och lovande mittfältare Leroy Sané ser ut att komma allt närmare en transfer till Manchester City efter att förhandlingar satt igång då spelaren själv har önskat detta.

Manchester City är flitiga i sommarens transferfönster. Sedan Pep Guardiola tog över i början av sommaren så har flertalet nya spelare kommit in. Nolito från Celta Vigo och Ilkay Gündogan från Borussia Dortmund är redan klara för det engelska laget och John Stones från Everton ryktas heller inte vara långt borta. Många kvalitetsspelare kommer in och Guardiola förväntas att rensa ut ett antal spelare som inte passar in i hans spelsystem.

Den senaste i raden att kopplas ihop med Manchester City är Leroy Sané, FC Schalke 04:s unge talang, som under en längre tid sägs ha varit av intresse för Manchesterlaget och nu ser det ut som att affären börjar röra på sig. Det är den tyska tidningen Bild som rapporterar om att de första inledande förhandlingarna mellan de båda klubbarna skall ha inletts. Sanés agent, Jürgen Milewski, sägs ha varit delaktig tillsammans med Schalkes tränare Christian Heidel.

Det första budet från det engelska Premier Leaguelaget skall dock inte ha varit bra nog för Schalke och mötte inte de förväntningar klubben hade. Det sägs att summan kommer hamna någonstans över 50 miljoner euro, vilket skulle komma att göra Sané till den dyraste Schalkespelaren i klubbens historia, och detta med hästlängder.

Den 20årige landslagsmannen sägs vara den drivande kraften i affären då han så gärna vill träna under Pep Guardiola. Längden på kontraktet sägs redan vara klart och det rör sig om ett fyraårskontrakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply