Jürgen Klopp backas – ska shoppa loss i sommar

Jürgen Klopp vill hämta flera storspelare till Liverpool

Den tyske tränaren sägs backas upp av Liverpools ägare Fenway Sports Group som kommer att lägga ut en stor summa pengar för att bygga ett konkurrenskraftigt lag till nästa säsong.

I helgen förlorade Liverpool mot Manchester City i finalen av Capital One Cup. Det hela fick avgöras på straffar efter oavgjort vid full tid och City var det lag som drog det längsta strået efter att Willy Caballero räddat flertalet straffar till Manuel Pellegrinis lycka. Efter förlusten skrev Jürgen Klopp ett brev till Liverpool-fansen där han menade att man måste resa sig efter en förlust och ta nya tag, en text som publicerades på klubbens Facebooksida.

Finalförlusten sägs vara startskottet för Liverpools planering för sommarens transferfönster och nu rapporterar Daily Mail att Merseyside-klubbens ägare Fenway Sports Group har lovat tränaren att investera stora pengar i sommar för att skapa ett lag som kan utmana på flera fronter säsongen 2016/2016.

Det namn som ligger överst på listan ska vara ingen mindre Bayern MünchenMario Götze. Klopp har tidigare jobbat med den tyske landslagsspelaren i Borussia Dortmund och ser spelaren som en av nycklarna till framgång den kommande säsongen. Spelarens kontrakt sträcker sig till och med 30 juni 2016 och kan komma att lämna för en sänkt prislapp i sommar, då det endast återstår ett år på spelarens kontrakt.

Förutom Mario Götze ska även den polske landslagsmittfältaren Piotr Zielinski vara ett av namnen på listan. Spelaren ägs av Udinese men är utlånad till Serie A-konkurrenten Empoli och Zielinski är ett namn som Klopp gärna sägs vilja ha i sitt nya lagbygge. Även Lazar Markovic sägs ingår i tyskens planer.

Bland de spelare som troligtvis inte kommer att spela i Liverpool nästa säsong finns bland annat Kolo TouréJosé Enrique och João Teixeira. Även Christian Bentekes framtid på Anfield sägs vara osäker.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply