Jonas Hofmann vill lämna Borussia Dortmund

Yttermittfältaren Jonas Hofmann kan lämna Dortmund i vinter

Jonas Hofmann har varit en reservspelare för Borussia Dortmund sedan han blev uppflyttad från reservlaget 2014. Nu har han tröttnat på bänknötandet och han vill lämna klubben i vinter.

Borussia Dortmund går verkligen bra i Bundesliga och man parkerar på en klar andraplats, åtta poäng upp till ledande Bayern München och sex poäng ner till överraskningstrean Hertha Berlin. Trots det så menar media att flera spelare vill lämna klubben, inklusive Neven Subotic och nyckelspelaren Mats Hummels.

Det är inte bara de högprofilerade spelarna det talas om i tysk media utan även bänknötaren Jonas Hofmann. Yttermittfältaren får sällan starta och 23-åringen uppgetts ha tröttnat över sin högst begränsade speltid. Flera Bundesliga-klubbar är intresserade, men Borussia Dortmunds sportchef menar på att man inte kommer ta första steget.

”Vi kommer inte ta första steget”

Till ESPN avslöjar Hofmann att han vill lämna, men att han inte är i det bästa förhandlingsläger i och med sitt kontrakt.
– Vi vet inte vad som kommer hända. Jag är fortfarande under kontrakt och jag måste följa det om klubben inte tillåter mig lämna.

Klubbar som Hannover, Hamburg, Hoffenheim, Mönchengladbach och Werder Bremen uppges vilja köpa Hofmann även om Dortmunds sportchef Michael Zorc inte är helt övertygad om att släppa Hofmann.
–  Vi kommer inte ta första steget, säger han till Ruhr Nachrichten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply