Jerome Boateng vill stanna i Bayern München

Jerome Boateng vill stanna i Bayern München

Mittbacken viftar bort flyttryktena

Jerome Boateng har inte haft sin bästa säsong i Bayern München. Trots det ser mittbacken sin framtid i den tyska storklubben.

År 2011 anslöt Jerome Boateng sig till Bayern München och sedan dess har han varit en tongivande spelare. Men den här säsongen har spelaren drabbats av en del skador, och därför endast kunnat medverka i 13 Bundesliga-matcher. Dessutom har det inte gjort det lättare att få spela i och med Mats Hummels ankomst från Borussia Dortmund förra sommaren. Därför har uppgifter gjort gällande att 28-åringen kommer lämna Allianz Arena till sommaren i hopp om en nystart och mer speltid.

Framförallt har det ryktats om en flytt till Real Madrid då han pekats ut som Pepes ersättare. Men den spanska giganten hade i så fall fått konkurrens av en rad andra klubbar i jakten på tyskens underskrift, då bland annat AS Roma också sägs ha visat intresse för 28-åringen.

Boateng själv däremot dementerar ryktena och betonar att han vill bli kvar i Bayern nästa säsong.

– Min enda plan är att stanna i Bayern. Det finns väldigt få klubbar i världen som har samma rykte och tradition som Bayern har. Jag spelade inte så mycket som jag önskade, så det är bara normalt att jag inte är helt nöjd. Men jag ska nu utnyttja vår ledighet för att se till att jag är 100 procent frisk igen för nästa säsong. säger Boateng till Sport-Bild.

Jerome Boateng har kontrakt med Bayern München fram till år 2021.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365