Großkreutz: ”Det blir 3,5 jobbiga månader”

bet365

48 sekunder för sent – utan spel i 3,5 månader

Den 27-årige mittfältaren, redo för nya utmaningar i Turkiet, lämnar Tyskland bara för att behöva se sitt nya lag från bänken i tre och en halv månad på grund av ett tekniskt fel.

Kevin Großkreutz sitter i en lite jobbig sits. Hans transfer från Borussia Dortmund till den turkiske jätten Galatasaray kom i måndagsnatt in i FIFAs transfersystem 48 sekunder försent, på grund utav ett tekniskt fel från Galatasarays sida. Man fick vänta tills i onsdags innan FIFA kom med beslutet att transfern inte var fulländad, då alla relevanta dokument inte var inne i tid. Dortmund har trots det gett sitt okej till att låta spelaren lämna Signal Iduna Park, vilket betyder att Großkreutz befinner sig i en limbo. Han måste vänta tills januari innan han kan registreras som Galatasaray spelare och får alltså enbart delta i träningar och vänskapsmatcher. Han har dock berättat för Sport1 att en senare övergång inte kom på fråga.

— Jag har bott i Dortmund i 27 år och är för första gången iväg från mitt hem. Jag vill lära känna staden, lära känna människorna, lära känna laget. Galatasaray ville bestämt ha mig och de gör allt för att jag ska må bra där, säger han till tidningen.

Inte ensam i Istanbul

Som tur är finns Lukas Podolski, landslagskamrat, redan i Istanbul.

— Det är naturligtvis en fördel att någon redan finns där som jag känner. Han har skickat röstmeddelanden varje dag, tyvärr är det också mycket dumheter därtill, berättar han vidare.

Lördagens avsked från Dortmund, klubben han tillhört i sex år, var väldigt emotionellt.

— Jag kommer aldrig glömma min tid i BVB och jag kommer alltid bära klubben i mitt hjärta. Denna kärlek kommer aldrig ta slut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365