Efter Klopp – nu vill Liverpool värva Borussia Dortmund-trio

Liverpool vill köpa Reus, Lewandowski och Mkhitaryan

I förra veckan stod det klart att Jürgen Klopp tar över tränarjobbet efter Brendan Rodgers, nu rapporterar brittisk media att Klopp vill återförenas med spelarna från Dortmund-tiden

Det blev en stor uppståndelse när det stod klart att Jürgen Klopp tog över rollen som ny Liverpool-tränare efter att Brendan Rodgers fått sparken. Beskedet kom sent på torsdagskvällen i förra veckan och nyheten slog ner som en mindre bomb. Klopp, som lämnade Borussia Dortmund efter förra säsongen har under de senaste månaderna varit utan jobb som fotbollstränare men nu är han tillbaka för att försöka ta Liverpool till toppen av Premier League.

Enligt Daily Express ska Anfield-klubbens ledning inte ha satt något mål för den tyske tränaren som tar över laget drygt tre månader in på säsongen. Laget har inlett serien på ett tveksamt sätt och har endast tre vinster på åtta matcher och nu sägs tysken vilja förstärka laget med sina gamla spelare från tiden i Bundesliga.

Ska komma nästa sommar

Efter knappt en vecka i sin nya klubb skriver Daily Express att Klopp kommer att försöka värva Robert LewandowskiMarco Reus och Henrikh Mkhitaryan antingen i vinter eller nästa sommar då Klopp kommer få sätta sin prägel på laget som efter åtta omgångar på anses ha misslyckat rejält. Liverpool ligger på närvarande på tionde plats med tre vinster, tre oavgjorda och två förluster och Klopp kommer att kastas in i hetluften direkt då The Reds möter Tottenham Hotspur på White Hart Lane till helgen.

Det är fortfarande oklart om spelarna är intresserade av att flytta men enligt Daily Express kommer Liverpool att jobba på en lösning för att köpa loss i alla fall Mkhitaryan i en affär där samtliga parter sägs kommer att bli nöjda.

Jürgen Klopp var innan han tog över Liverpool tränare i Borussia Dortmund under en sjuårsperiod där han bland annat vann Bundesliga vid två villfällen, tyska cupen vid ett tillfälle och tyska supercupen tre gånger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply