Borussia Dortmund öppnar för att sälja Pierre-Emerick Aubameyang

Borussia Dortmund öppnar för att sälja Pierre-Emerick Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang närmar sig Real Madrid?

På onsdagen säger Borussia Dortmunds sportchef Hans-Joachim Watze att man kan tänka sig att sälja lagets superstjärna Pierre-Emerick Aubameyang i sommar.

Turerna kring Borussia Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang har varit många och det har pratats om allt från en flytt till Real Madrid, förhandlingar med Manchester United och ett löfte till sin bortgångne morfar. Tidigare har den tyska klubbledningen varit negativt inställda till en försäljning av 26-åringen men nu har klubbens sportchef Hans-Joachim Watzke öppnat dörrarna för en försäljning

– Om det skulle komma ett bud på 100 eller 120 miljoner euro på Aubameyang kan vi diskutera en övergång, säger Watzke enligt spanska Diario AS.

Spelaren har tidigare själv sagt att han själv vill spela i Real Madrid, klubben som ser ut att bli hans destination i sommar.

– Det har aldrig varit någon hemlighet att jag en dag skulle vilja spela i Real Madrid, men jag har förlängt mitt kontrakt med Borussia Dortmund till och med 2020, jag trivs väldigt bra här har 26-åringen tidigare sagt.

Lovat att spela i Real Madrid

Aubameyangs mamma kommer från Ávila, drygt 1,5 timme från den spanska huvudstaden och spelaren säger att han lovat sin morfar att en dag spela i den vita tröjan på Estadio Santiago Bernabéu.

– Att spela i Real Madrid är min dröm. För två år sen lovade jag min morfar, som är från Ávila att jag skulle spela i Real Madrid. Det kommer bli svårt men det är något som jag haft i huvudet sen jag var liten. Vid ung ålder tittade jag på videos med Hugo Sánchez och ibland när jag firar mina egna mål gör jag det som en hyllning till honom. Att spela i Real Madrid eller en annan storklubb i Spanien skulle vara en fin present till min mamma, Margarita, sa spelaren tidigare till L’Equipe.

 

Denna säsong har det blivit hela 35 mål och 11 assist på 40 klubblagsmatcher för den före detta Saint Etienne-spelaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365