Barcelona jagar Dortmunds Ousmane Dembele

Dembele kan lämna Dortmund – på Barcas radar

Borussia Dortmunds stjärna Ousmane Dembele har presterat bra sedan han kom till klubben och nu verkar det tyska laget få svårt att behålla honom. Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo ska Barelona förberedda ett bud på spelaren.

Barcelona har stått för en makalös vårsäsong. Även om de förlorade den senaste ligamatchen med 2-1 mot Deportivo La Coruña har Barca gjort en rejäl återupphämtning och har nu chansen till en trippel: att vinna cupen, ligan och Champions League. Den senaste framgången kom i CL efter en makalös upphämtning med Paris Saint-German via 6-1 på Camp Nou i returmötet.

Nu har den katalanska storklubben börjar förberedda sig inför nästa säsong. Enligt uppgifter från spanska tidningar ska Barcelona bara beredda att värva från Dortmund.

Kan betala rejält för 20-åringen

Borussia Dortmund värvade Ousmane Dembele från den franska klubben Stade Rennais i somras, och redan nu har det blivit succé. Efter 36 matcher har han gjort 23 poäng, varav 10 assist i ligan och fem stycken i Champions League.

Nu verkar dock Dembele ha gjort sitt i den tyska storklubben. I Spanien skriver Mundo Deportivo att Barca är beredda att betala mellan 250-300 miljoner kronor för fransmannens signatur till sommaren. Övergången är långt ifrån omöjlig och skulle i så fall lämna plats åt Alexander Isak,Dembele även spelar anfallaren. Alexander Isak gjorde gjorde sin debut i Dortmund-tröjan under veckan när klubben vann med 3-0 i cupen.

LÄS ÄVEN: Så mycket tjänar Alexander Isak 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply