Bekräftat: Miroslav Klose lägger av

Bekräftat: Miroslav Klose lägger av

Miroslav Klose blir tränare i landslaget

Miroslav Klose avslutar sin spelarkarriär, efter att ha varit klubblös sedan i somras. Samtidigt offentliggör det tyska fotbollsförbundet att 38-åringen kommer inleda en tränarkarriär, med hjälp av nuvarande förbundskaptenen Jogi Löw. 

Tre Bundesliga-titlar, ett VM-guld, ett VM-silver, ett EM-silver, två VM-brons, skytteligavinnare i VM och Bundesliga 2006, Tysklands bäste spelare och kanske framför allt; världshistoriens mäster målskytt i herr-VM-mästerskap.
Det är ingen kort meritlista Miroslav Klose lämnar efter sig när tysken idag offentliggjorde att han lägger av.  38-åringen har varit klubblös sedan i somras och det tyska fotbollsförbundet, DFB, bekräftar idag att anfallaren har avslutat spelarkarriären.

Med mot Italien och San Marino

Men i samma stund som en framgångsrik karriär avslutas, startas en annan. DFB bekräftar nämligen samtidigt att Mirolsav Klose har bestämt sig för att starta en tränarkarriär. Klose kommer genomgå en individuell plan i samarbete med bland andra Jogi Löw med målet att utbilda sig till tränare. Till att börja med kommer tysken att vara en del av Löws stab i mötena med San Marino, 11 november, och Italien, 15 november.
– Jag har alltid kunnat lita på Miro och är därför väldigt glad över att ha honom som en del av vårt team, säger Löw som tränade Klose i landslaget mellan 2006 och 2014.

”Taktik har alltid fascinerat mig”

Miroslav Klose själv kommenterar sitt karriärsval till DFB.
– Mina största vinster kom med landslaget och det är en oförglömlig tid. Därför är jag väldigt glad över att återvända till DFB. Under de senaste månaderna har jag funderat på att fortsätta min spelarkarriär, men samtidigt tittat på andra vägar, närmare bestämt att utbilda mig till tränare. Att läsa spelet, noggrant förberedande, att utveckla strategier och taktik har alltid fascinerat och intresserat mig mycket som spelare.

Läs mer: Sveriges trupp mot Frankrike 11 november – vilka skrällnamn kom med?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365