Bayern: ”Vi kan spendera 100 miljoner euro på en stjärna”

Bayern Münchens vd Jan-Christian Dreesen slår nu fast att den tyska storklubben har de ekonomiska musklerna som krävs för att lägga en rejäl summa på en spelare.

Den tyska storklubben Bayern München rusat mot en ny ligatitel i Bundesliga och har dessutom en väntande kvartsfinalserie i Champions League på spelschemat framöver. Dock har klubben än så länge undgått att matcha de rejäla summor som storklubbar i England och Spanien spenderat på stjärnor de senaste säsongerna.

Måste passa in i Bayern
I dagsläget är fortfarande värvningen av Javi Martinez för 40 miljoner euro den dyraste giganterna genomfört. I intervju med det tyska magasinet Kicker säger däremot nu klubbens vd Jan-Christian Dreesen att de har ekonomin som krävs och kan matcha de gigantiska summorna som spenderas.

– Det skulle vara enkelt att säga Bayern aldrig skulle betala 100 miljoner euro för en spelare. Jag vill inte sträcka mig så långt, eftersom jag inte gillar att gå back i framtiden. Så ja, Bayern kan spendera 100 miljoner euro på en spelare, säger klubbens ekonomiska vd till Kicker.

– Men det måste vara en intelligent investering. Vi vill inte bara gå för de dyraste spelarna. Någon måste också passa in i Bayern.

”Lönerna fortsätter stiga”
Spelarlöner har också ökat rejält de senaste säsongerna ute i Europa. Men vd:n säger att löner över 10 miljoner euro är extremt ovanligt för klubben. Det är inget hinder gällande lönefrågan för klubben, men han medger att de kan komma att gå miste om en värvning enbart på grund av en för stor efterfrågan i löneväg.

– Spelare som tjänar 10 miljoner euro eller mer förblir ett undantag, även om jag nu tror att lönerna kommer att fortsätta stiga. Jag har ännu inte upplevt att en spelare efterfrågat en lön som vi inte har råd med. Jag har fått intrycket av att tränarens råd om vilka spelare som skulle passa in i Bayern är mycket viktiga.

– De bästa spelarna är väsentligt mycket dyrare än tidigare. Och med Premier Leagues nya tv-avtal så kommer lönerna att minska någon gång snart. Så Bayern måste hålla koll på dessa spelare ännu mer intensivt än tidigare. Vi kanske går miste om dem som bara är ute efter en massa pengar.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply