Officiellt: Kevin Volland till Bayer Leverkusen

Officiellt: Kevin Volland till Bayer Leverkusen

Anfallaren klar för Die Werkself

Det har under morgondagen gjorts officiellt att Bayer Leverkusen värvar 23årige Kevin Volland från TSG 1899 Hoffenheim och breddar därigenom sitt anfall ytterligare, på ett kontrakt som löper till 2021.

Kevin Volland har gjort en ganska knackig säsong i TSG Hoffenheim, där han enbart har bidragit med 8 mål och 10 assists på 33 Bundesligamatcher. Hoffenheim själva hamnade på en femtondeplats i ligan och undvek på så sätt precis relegation. Men trots en ojämn säsong så har Bayer Leverkusen varit intresserade av och nu gjort slag i saken och värvat den 23årige anfallaren, vilket de gjort officiellt på sina sociala medier och via sin officiella hemsida.

– Vårat intresse i Kevin Volland finns sedan länge, nu blev det äntligen av. Han är användbar på i princip alla offensiva positioner, gladde sig Bayer 04:as företagsledare Michael Schade till Leverkusens officiella hemsida.

– Men sin snabbhet, sin kraft och målfarlighet så kommer han att stärka vår offensiv ytterligare. Vi är glada att vi mot ett antal konkurrenter lyckades komma igenom och att Kevin bestämde sig för oss, sade sportdirektör Rudi Völler.

För anfallaren själv är en flytt till Leverkusen efter fyra år i Hoffenheim ett väldigt logiskt steg.

– Jag kände mig extremt hemma i Kraichgau och, trots andra möjligheter, förlängde jag mitt kontrakt en gång till förra året. Men chansen, att få komma till en sådan toppklubb som Bayer 04 Leverkusen och där få spela Champions League, vill jag nu gärna ta. Bayer 04 är för mig den ideale klubben, för att vidare kunna utvecklas och kunna få presentera mig själv på en internationell nivå. Jag ser mycket fram emot att få ta mig an stora mål med Leverkusen, sade Volland själv om transfern.

Volland har ett kontrakt med Leverkusen som sträcker sig till den 30 juni 2021.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply