Officiellt: Emil Forsberg förlänger med Red Bull Leipzig

Ligue 1-klubben Lyon jagar Emil Forsberg

Emil Forsberg skriver på nytt kontrakt

Emil Forsberg har förlängt sitt kontrakt med Red Bull Leipzig tll 2021. Det bekräftade klubben på sitt officiella Twitter-konto idag. Svensken blir nu en viktig byggsten i klubbens storsatsning. 

Red Bull Leipzig går som tåget i Bundesliga 2 och kommer med stor sannolikhet ta steget upp till Bundesliga nästa säsong. Nu väljer man att förlänga kontraktet med den svenska landslagsmannen Emil Forsberg – som varit klubbens bästa spelare den här säsongen. Mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021, och blir därmed väldigt dyr för de klubbar som är intresserade av att köpa loss svensken efter säsongen.

Uttagen i veckans elva flera gånger

Emil Forsberg har en hittills strålande säsong bakom sig och har tagits ut sex gånger i veckans elva av den tyska tidningen Kicker. 24-åringen står dessutom noterad för sex mål i ligaspelet den här säsongen. Självklart bär han även tröja nummer 10 i den storsatsande klubben.

Kopplats ihop med storklubbar

Emil Forsbergs succé i Tyskland har självklart gett eko i fotbollseuropa, och så sent som den 30:e december ryktades flera storklubbar stå på kö för att värva svensken. Däribland Roma, Inter, Leicester, Atlético Madrid, Lyon, Liverpool och Valencia. Men i och med det nya kontraktet blir den förre Malmö och Sundsvallsmittfältaren förmodligen kvar i Tyskland och Leipzig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply