Tyskland bröt den franska förbannelsen

Det var ett intressant möte som spelades på Stade de France när stornationerna Frankrike och Tyskland drabbades samman. Och det blev ett jämnt möte mellan klubbarna som är högaktuella för det kommande världsmästerskapet i Brasilien 2014.

Och det var hemmalaget Frankrike som spräckte nollan på onsdagskvällen i en väldigt öppen och jämn match. Och det var på en frisparkssituation där franck Ribery sköt klockrent i ribban, och där returen nickades fram av Moussa Sissoko till Mathieu Valbuena som tryckte in bollen med skallen, förbi chanslösa Adler i Tysklandsmålet.

I den andra halvleken vaknade dock Tyskland och endast sex minuter in i den andra halvleken klantade Capoue till det och gav bort bollen till Ilkay Gündogan som i ett två mot ett-läge spealde fram bollen till Thomas Muüller som stänkte dit kvitteringen.

I den 68e matchminuten fick Frankrike ett gyllene läge när RibeBenzema skickade bolen till Ribery, men fransmannen missade möjligheten och istället var det Tyskland som gjorde nästa mål. För fem minuter senare hittade Mesut Özil fram med en makalöst skicklig passning till en fri Sami Khedira, som enkelt placerade in matchavgörande 1-2.

Tyskland höll undan och bröt därmed förbannelsen mot Frankrike, som man inför matchen inte hade besegrat på 26 år.