Tyskland 4-2 Costa Rica: Fyrafaldiga mästare slås ut i gruppspelet ännu en gång- VM2022

Tysklands seger med 4-2 mot Costa Rica räckte inte för att ta sig vidare till utslagsfasen i VM, eftersom de slutade sist i grupp E. Europa klarade sig bättre i grupp F, eftersom Japan gick vidare genom att besegra Spanien med 2-1. Julen Lopeteguis lag åkte dock ut efter att ha slutat trea i sin grupp på grund av målskillnad.

Efter att ha åkt ur VM i gruppspelet två år i rad vann Tyskland med 4-2 mot Costa Rica under en dramatisk kväll i grupp E i Qatar.

Efter besvikna resultat i de två första matcherna behövde Tyskland – som inte heller klarade sig från gruppspelet 2018 – en seger på torsdagskvällen på Al Bayt Stadium för att ha en chans att gå vidare till utslagsrundan..

Japan gjorde ett sent, kontroversiellt mål för att besegra Spanien och skicka ut Hansi Flicks lag ur turneringen på grund av spanjorernas överlägsna målskillnad. Se och spela på fotboll live =>

Här är de stora ögonblicken i matchen:

• 10 minuter: Gnabry öppnar målskyttet för Tyskland med ett fint huvudskott
  • 42 minuter: Manuel Neuer gör en briljant räddning för att hindra Fuller efter Rudigers misstag
  • 58 minuter: Tejeda bedömer Tyskland genom att slå in kvitteringsmålet för Costa Rica
  • 61-67 minuter: Tre olika spelare från Tyskland träffade Caosta Ricas stolpe, två gånger genom Musiala och en gång genom Rudiger
  • 70 minuter: Costa Rica tar sensationell ledning genom Neuer självmål (självmål innebär att han av misstag gjorde mål mot sitt eget lag).
  • 73 minuter: Havertz gör 2-2 för att ge Tyskland hopp.
  • 85 minuter: Etx gör mål igen och sätter dem tillbaka i front.
  • 89 minuter: Fullkrug gör 4 -2 men trots detta förlorar hansi flick ’s lag ändå

Serge Gnabrys huvudskott i den 10:e minuten gav Tyskland ledningen, men ett mål av Yeltsin Tejeda i den 58:e minuten och Manuel Neuer’s självmål i den 70:e minuten gav Costa Rica ledningen. Detta resulterade i en otrolig möjlighet att både Tyskland och Spanien skulle bli utslagna.

Men spelet var inte över än. Tysklands inhoppare, Chelseas anfallare Kai Havertz, gjorde två mål (73 & 85) och vände matchen igen. Segern räckte dock inte till eftersom 2014 års turnerings vinnare slutade trea i grupp E, med Spanien och Japan över sig.

Stephanie Frappart blev historisk som den första kvinnan att döma en match i herrarnas VM, och med assistenterna Neuza Back från Brasilien och Karen Diaz Medina från Mexiko blev det ett helt kvinnligt lag på planen.

Med sex poäng är Japan först i grupp E och möter Kroatien, tvåan i grupp F, på måndag klockan 15.00.

Kai Havertz ingår i den Tyska VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska små. Vem vinner VM 2022? Tyskland har små chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare! Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>