Edin Dzeko och Mario Mandzukic placeras i Besiktas

Stjärnduo aktuell för turkiska Besiktas

Besiktas jagar förstärkning i anfallsväg inför nästa säsong. Nu uppges man ha identifierat Edin Dzeko och Mario Mandzukic som potentiella nyförvärv.

Mario Gomez är för närvarande utlånad till Besiktas från Fiorentina och har haft en lysande tid i Turkiet, då han slagit flera målrekord och imponerat stort på klubben. Hans insatser har inte heller gått obemärkt förbi, klubbar som Manchester United, Manchester City, Wolfsburg och Stuttgart uppges alla ha visat intresse för tyskens tjänster. Men 30-åringen själv öppnade nyligen för en fortsättning i Besiktas, men trots det jagar klubben anfallsförstärkning.

På jakt efter anfallsstjärnorna

Det är turkiska tidningen Fanatik som rapporterar att Besiktas riktar blickarna mot Roma och Juventus, där Edin Dzeko och Mario Mandzukic spelar. Rykten har tidigare gjort gällande att Roma dumpar Edin Dzeko efter säsongen, då man haft större förväntningar på honom innan han anslöt sig till säsongen. Samtidigt ser det ut som att Francesco Totti förlänger med Roma vilket minskar hans chanser att stanna kvar i den italienska storklubben ännu mer.

Mario Mandzukic kom till Juventus från Atlético Madrid inför säsongen och har förvisso haft en godkänd tid hos Serie A-giganten, men då klubben har för vana att rusta upp en del i truppen varje sommar så är det inte helt omöjligt att kroaten lämnar under kommande transferfönster. Men blir det inte spel i Turkiet så kan det bli Kina och Jiangsu Suning som nästa destination för Mandzukic.

En annan spelare som är aktuell för Besiktas är den forne storstjärnan Samuel Eto’o, som just nu tillhör Antalyaspor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply