Tunisiens VM trupp 2022 – Tunisiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Tunisien VM trupp 2018 – tunisiska truppen till fotbolls-VM 2018!

Tunisiens VM-trupp 2022

Tunisiens spelartrupp till Fotbolls-VM 2022? VM:s slagpåse eller en aspirant att stjäla Danmarks ”säkra” plats i åttondelsfinalen? Ja, mycket går att säga och fundera när det gäller Tunisiens VM trupp 2022. Men om det är något som vi redan vet så är det att det är ett lag som på pappret inte har några stora chanser att ta sig särskilt långt. Se och spela på fotboll live =>

Tunisiens VM trupp 2022 - Tunisiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Det här beror på ganska så många saker. De två främsta är att Danmark och Frankrike är med i gruppen, samt att landet inte har den starkaste truppen i VM. Att den belgiska VM-truppen 2022 är favorit att vinna Grupp D är ju inte så konstigt.

Att dessutom Danmark är en jämna tvåa kan många acceptera. Då blir det Tunisiens trupp VM 2022 som tillsammans med Australien VM trupp 2022 verkar få göra upp om att inte hamna sist i VM:s Grupp D.

För av alla grupper i VM 2022 som vi kan hitta så finns det få lag som är så klara favoriter. Visst, i Grupp B så väntas Spanien och Portugal köra över Så väl den iranska VM truppen 2022 som Marockos VM trupp.

Men både Frankrike och Danmark ses som stora favoriter i Grupp D. Så trots att bollen är rund och alla lag har teoretiska chanser att gå vidare, så får vi väl erkänna att det troligtvis inte blir något mer än gruppspel för afrikanerna i det här mästerskapet. Streama VM live här =>

Tunisiens VM trupp 2022 - Tunisiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Tunisiens VM-trupp 2022

Det här är även något som VM:s odds 2022 kan stötta oss med. Tittar vi där så går det se att det inte finns särskilt många nationer som väntas gå sämre än Tunisien. Det är väl egentligen bara gruppkollegan Australien samt Saudiarabien och även Tunisien. Resterande lag är före.

Här ska vi trots det ta och dyka lite djupare in i odds-djungeln för att se vad den har att berätta om det här tunisiska landslaget samt Tunisiens trupp VM 2022.

  • Bäst på odds att Tunisiens vinner hela VM: 451.00
  • Oddsen för att Tunisien tar sig vidare från Grupp D: 14.00
  • Odds att Tunisien kan vinna gruppen: 42,00
  • Oddset att Tunisien slutar sist i Grupp D: 2.50

Tunisienska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp D
Ranking: 14 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Nabil Maaloul

Efter ett oväntat bra VM-kval i den afrikanska gruppen så placerar sig Tunisien VM trupp 2022 på en mycket stabil 14:e plats. Före länder som Uruguay VM trupp 2022, men även de mexikanska samt colombianska trupperna har sämre rakning, och Danmark är strax, strax före.

Här får ni därför se hur den tunisiska truppen till VM ser ut. För mer information om Tunisien så kan vi rekommendera er att besöka sajten för Tunisiska Fotbollsförbundet.

Tunisiens VM trupp 2022

Här är Tunisiens VM trupp 2022 till dig!

Målvakter: Farouk Ben Mustapha, Moez Hassen, Aymen Mathlouthi

Försvarare: Rami Bedoui, Yohan Benalouane, Syam Ben Youssef, Dylan Bronn, Oussama Haddadi, Ali Maaloul, Yassine Meriah, Hamdi Nagguez

Mittfältare: Mohamed Amine Ben Amor, Ghaylene Chaalali, Ahmed Khalil, Saifeddine Khaoui, Ferjani Sassi, Ellyes Skhiri

Anfallare: Naim Sliti, Bassem Srarfi, Fakhreddine Ben Youssef, Saber Khalifa, Wahbi Khazri, Anice Badri

Tunisiens bästa målskytt i VM-kvalet:

I Tunisiens landslag så gjorde många olika spelare mål. Men flest, på totalt tre stycken, mäktade Youssef Msakni. Han missar dock VM.

Tunisiens fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Tunisiens VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Wahbi Khazri: Med Msakni bort så kommer Khazri att bli än viktigare. Spelaren, som är nästan den enda att spela i Europa då han tillhör Ligue 1-klubben Rennes, behöver visa sig från sin allra bästa sida.

Aymen Mathlouthi: I vanliga fall så står han placerad mellan stolparna i Al-Batin i den saudiarabiska ligan. Hur klarar han anfallare som Harry Kanne och Romelu Lukaku?

Ben Yousseff: Även den franskfödde mittbacken Youseff får ses som en av de viktigare spelarna. Med erfarenhet från Ligue 1 behöver han täppa igenom bakom för tunisierna.

Ben Amor: En annan Ben ska försöka göra det viktiga jobbet på mittfältet, där Tunisiens VM trupp 2022 troligtvis bara ställer upp med tre spelare. Han har tidigare spelat i Saudiarabien, och nu i den inhemska ligan – men hur klarar han egentligen det här?

Tunisiens spelprogram i VM 2022

Vi har sagt det förut. Den här gruppen har det perfekta spelschemat i VM 2022, i alla fall för den som är neutral. För de bästa lagen i gruppen på pappret får ta sig in de sämsta först, och därmed göra upp om den troliga förstaplatsen i den avslutande omgången.

Just därför möter Tunisien Danmark i den första matchen. Den här kampen, som går att spelas den 18:e juni i Volgograd, kommer att bli kritisk för tunisierna. Tunisien är ju det lag som kan hotas av allvar av just Tunisien.

För i den avslutande omgången klockan 20:00 den 28:e juni så möter en ju Australien i Saransk. Här skulle det ju då vara nödvändigt med en vinst, som då skulle kunna ge chans till ett avancemang.

Tunisiens VM-trupp och matcher i Ryssland

Så det hela kan avgöras, rent tekniskt sett för Tunisiens del, redan i den första matchen. Åker Tunisien på en brakförlust här med många mål så är det bara att hälsa hem, för då måste de i så fall ro sig på Frankrike i den andra matchen.

Så en poäng mot det franska landslaget kan ge liv i gruppen. Då får afrikanerna sikta sig in på att i sämsta fall bara förlora med få mål mot Frankrike, något som är möjligt. Kan de sedan vinna mot Australien i den avslutande omgången, samtidigt som Danmark förlorar sin match mot Frankrike. Ja, då kan vi få bevittna ett fotbollsmirakel.

Vanliga frågor om Tunisiens VM trupp 2022

Det går att återupprepa. Frankrike och Danmark fortsätter att vara de två favoriterna till att lyckas avancera från Grupp D. Men, skulle Tunisien klara av att ställa till med åtminstone ett oavgjort resultat mot Danmark i den första matchen så kan det mesta hända.

Då kan ju faktiskt Tunisien gå vidare ur den här gruppen. Trots att både fransmännen och danskarna är väldigt stora favoriter att gå till åttondelsfinal. Men med tanke på att Tunisien tagit sig till VM – samt är rankade 14 i världen – så är skräll inte helt otänkbart.

Tunisien VM trupp 2022 - Tunisiska truppen till VM i fotboll 2022!

Tunisiens VM trupp 2022

Det är många som vill veta allt om VM 2022. Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Tunisien vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Tunisiens VM trupp 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Per dagens datum så har inte favoritlagen Tyskland, Spanien, Frankrike, Brasilien, Argentina och Frankrike ännu släppt sina VM-trupper. De flesta lär släppa sina officiella trupper inom närmaste dagarna. Det gäller även vårt grannland Danmark. Inom några dagar får vi reda på vilka 23 spelare Tunisien har valt ut Qatar-äventyret. Sveriges VM-trupp hittar du här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply