Trots förbudet dricker vi fortfarande öl under fotbolls-VM

bet365
Trots förbudet dricker vi fortfarande öl under fotbolls-VM

I Qatar finns det strikta regler för alkoholförsäljning. De flesta supportrar kan bara köpa fyra öl per kväll i den stora supporterzonen i centrala Doha. I utkanten av Doha har dock engelska supportrar hittat ett vattenhål där de kan dricka mer fritt. Se och spela på fotboll live =>

Detta hotell ser ut som vilket annat som helst från utsidan. Men när man tittar närmare kan man se att det är något annorlunda som händer vid just den här korsningen i Doha. Besökare står på rad utanför dörren, alla i Englands färger.

En man som är skadad och använder en krycka som stöd tar på sig den förbjudna korsriddarkostymen.

”De kan inte förbjuda mig, säger han.

”Jag har åkt över hela världen med den här”. Jag är smartare än dem.

Efter flera dagars letande har vi hittat den engelska puben i Doha där Qataris strikta lagar mot alkoholförsäljning och offentlig berusning inte gäller.

Inför Englands åttondelsfinal mot Senegal besöker Expressen puben Red Lion. Se och spela på fotboll live =>

puben – den perfekta platsen för att titta på fotbolls-VM med en kall öl i handen

När vi kliver in på puben klockan tre har vi fortfarande nio timmar kvar tills Englands match börjar. Platsen är överfull av människor klädda i Englandströjor med namn som Gascoigne, Lampare och Kane. Det pågår ett ständigt jubel och skålande.

Servitörerna ser ut att vara stressade när de skyndar fram och tillbaka med ölbrickor. En man sitter vid ett bord och röker lugnt en cigarett.

”Stämningen är elektrisk”, säger Joe som är på plats med ett flertal av sina vänner.

Att få sälja öl på stadion var något som tidigare hade utlovats av VM-arrangörerna, så du kan föreställa dig hans frustration när det inte fanns tillgängligt dagen före öppningsmatchen.

”Det är viktigt för oss att ladda upp med öl. Hade vi vetat innan VM att det skulle vara svårt att få tag på öl hade vi inte varit lika frustrerade som vi var innan”.

Det enda stället att dricka öl under VM för de flesta fans som inte ville spendera en förmögenhet på licensavgifter på lyxhotell var den stora supporterzonen i centrala Doha. Där fick varje person dricka upp till fyra öl per natt mellan klockan 19.00 och 01.00. Varje öl kostade 150 kronor.

Joe och hans vänner kommer ofta till Red Lion eftersom de har hört att ölen är billigare här än på de flesta andra ställen i Doha. En stor stout kostar ungefär 90 pund, vilket inte är så illa med tanke på det.

”Alla är här, det är den stora samlingspunkten”, säger Joe.

– Alla har berättat för varandra var man ska gå någonstans. Engelsmännen har pratat om det här stället väldigt länge.

Kritiken mot VM: ”Det är hemskt”

Det är förbjudet att dricka offentligt i Qatar och att vara berusad offentligt kan leda till fängelse i upp till sex månader. Sammy, som är Englandssupporter, säger att bristen på alkohol på arenan har varit fruktansvärd.

”Det finns inget att göra här som besökare annat än att gå på matcherna. De enda som gillar detta är väldigt privilegierade amerikanska barnfamiljer. Det är hemskt”, säger han.

Spelar det verkligen någon roll om du dricker öl före en match? Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

”Det är inte så viktigt. Men fotboll är en arbetarklassport, så även om folk vill ändra på det, men det är en del av sporten. Det är sorgligt att de försökt ta bort det”.

Expressen lämnade stadion åtta timmar innan matchen skulle börja, men fansen fortsatte att strömma in och skandera när Joe och hans vänner planerade att stanna tills det var dags för dem att åka till al Khor för att se matchen mot Senegal.

”Jag tror det blir väldigt jämnt, men att England vinner med 2-1”, säger han.

Uppladdningen kommer dock att vara långt ifrån vild.

”Jag ska inte dricka för mycket. Vi var här i går med och det blev en väldigt sen kväll”.

Fler populära Nyheter gällande detta Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply