Tre poäng till Sevilla i kompismötet med Deportivo

Matcherna mellan Sevilla och Deportivo är speciellt då lagens supportergruppen har starka band mellan sig. Man har dessutom gaddad ihop sig mot Celta Vigo (Deportivos rivaler) samt Real Betis (Sevillas rivaler). Detta ger en extra krydda mellan lagen och den vänliga stämningen på plan är också ett vanligt inslag.

Sett till matchen var den väldigt chansrik trots att de båda lagen klev av planen efter en mållös första halvlek. Båda lagen hade en hel del halvchanser, förutom Deportivos stolpträff när colombianen Abel Aguilar testade lyckan från långt håll. Skottet tog i den övre delen av stolpen och vi hade fått skåda ett briljant mål om skottet väl hade letat sig in bland nätmaskorna.

Efter halvtidsvilan satte bortalaget fart på sitt tempo rejält, vilket varit relativt lågt i den första halvleken. En oinspirerad Alvaro Negredo satte direkt sitt avtryck i matchen genom att bränna en rad chanser. Den hetaste chansen uppkom när spanjoren spelats fri efter en del tumult i straffområdet samtidigt som Deportivo-keepern Daniel Aranzubia gett sig iväg på en utflykt i den bortre delen av straffområdet. Negredo försöker spela vidare bollen till en sopren Trochowski, men misslyckades totalt. Minuterna senare brände han ytterligare ett läge efter ett fint inlägg från Jesús Navas.

Deportivo visade också prov på fint anfallspel och fick sånär som på en stolpträff med sig ett lyckomål. Ett inlägg från högerkanten skarvades av mittbacken Botía, vilket ställde Andrés Palop i målet totalt, och träffade trävirket för att sedan solklart ta på Cicinhos hand. Detta missade domaren och spelet fortgick, utan en dömd straff och utan ett mål för Deportivo.

Efter en stunds intensivt spel fick Sevilla den utdelning man längtat efter. Cicinho gled förbi Navas på utsidan och fick en fin pass från den spanske landslagsmannen. Brassen måttade ett fint inlägg mot den bortre stolpen, vart både Negredo och Manu del Moral var helt friaframför mål. Den förstnämde tog tillfället i akt och petade in 0-1 bakom en chanslös Aranzubia i mål.

Tio minuter efter ledningsmålet utökade Sevillas sin ledning när kroaten Ivan Rakitic påpassligt höll sig framme när en bakåtpass nådde Aranzubia. Målvakten hann inte riktigt få iväg bollen innan Rakitic täckte långbollen med ryggen och bollen for rakt i mål, till Aranzubias stora besvikelse.

Deportivo jagade tappert en reducering, men läget kändes hopplöst efter det oturliga målet.