Tråkig födelsedag för Totti – befaras allvarligt skadad

Födelsedagen börjar i moll för ”Il Capitano”

Francesco Totti ser ut att bli borta i två månader på grund av en lårskada. Italienaren, som fyller 39 idag, riskerar därför att missa bland annat matcherna mot Lazio och FC Barcelona. Även Edin Dzeko och Seydou Krita skadade sig för AS Roma i matchen mot Carpi.

Francesco Totti lyckades för en vecka sedan göra sitt 300:e mål för AS Roma, nästan 21 år sedan sitt första i den vinröda tröjan. Idag fyller Roma-legendaren 39 år, men istället för att få avsluta en bra fotbollsvecka och fira i lugn och ro blir det en födelsedag på sjukhus för italienaren som föddes den 27:e september 1976.

Missar Rom-derbyt

Under gårdagens match mot Carpi skadade sig anfallaren bara sex minuter efter att han byttes in i halvlek. ”Il Capitono” hade visserligen redan lyckats skapa ett av målen i 5-1-segern, men italienaren tvingades då lämna planen med en sträckning i låret. Totti ska idag undersökas, men flera italienska medier rapporterar redan att han kommer bli borta från spel i hela två månader. Det innebär att Romas fanbärare och kapten missar derbyt mot Lazio och även Champions League-matchen mot FC Barcelona ligger i farozonen.

Allt längre skadelista för Roma

För Roma var Totti inte den enda som skadade sig i segern mot Carpi. Även anfallsstjärnan Edin Dzeko och mittfältaren Seydou Keita tvingades kliva av under matchen och ansluter sig till den allt längre skadelistan där Alessandro Florenzi och Iago Falque redan står uppskrivna. Alla fyra riskerar att missa tisdagens Champions League-möte mot BATE Borisov.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply