Tragedi i Barcelona – Johan Cruyff drabbad av cancer

Johan Cruyff har drabbats av cancer enligt spansk press

Han är en av FC Barcelonas absolut största spelare och tränare genom tiderna efter sina succéer främst på 1970-talet. Nu har dock Johan Cruyff sorgligt nog drabbats av cancer rapporterar spansk media.

FC Barcelona är kanske främst kända för sin framgång via deras sätt att spela fotboll. Med små, passningsskickliga spelare har man sällan ett bollinnehav under 65% på matcher och man är laget som behärskar den så kallade totalfotbollen absolut bäst, även om Bayern München är en stark kandidat.

Personen som förde totalfotbollen och den moderna filosofin som Barcelona använder sig av är Johan Cruyff. Holländaren förde med sig denna från Ajax när han flyttade till Barcelona 1973. Med Johan Cruyff i spetsen slog Ajax de flesta lagen både i Holland och i Europa. Han var även med när Ajax 1979 utklassade Omonia Nicosia med hela 10-0 vilket än idag är en av de största segrarna i Champions Leagues historia.

Spelstilen var på många sätt revolutionerande i Spanien och framgångarna blev omedelbara. Under sina två första år i Spanien blev Cruyff utsedd till världens bästa fotbollsspelare och laget Barcelona vann flera titlar under holländarens femåriga spelarsejour i klubben. Han var även tränare i Barcelona mellan 1988 och 1996 med stor framgång.

Cruyff har cancer

Cruyff, 68,  bor numer i Barcelona trots att han är pensionär. Hela Barcelona är i chock efter det att RAC1 avslöjade att Cruyff har drabbats av cancer och det upptäcktes av läkare i tisdags. Det positiva är att cancern ska ha upptäckts i så pass tidigt skede att han anses ha en mycket god chans att tillfriskna inom kort.

Barcelona har inte bekräftat något på sin officiella hemsida eller på något annat ställe än.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply