Tottenham gick segrande ur hemmapremiären

Tottenham inledde starkast och tryckte på tidigt i matchen. Man skapade flest lägen och hade de absolut vassaste målchanserna – men frustrerande nog gick ingen av dem in. Som extra salt i såret missade domarteamet en straffspark som man skulle haft, men som istället resulterade i en frispark.

Swansea däremot fick nöja dig med ett fåtal kontringar här och var men någon riktig spetts i anfallen saknades. Men 0-0 fick man i alla fall med sig från den första halvleken; ett resultat som walesarna trots allt borde känna sig nöjda med.

Tottenhams otur med missade straffsituationer skulle lyckligtvis nog få ett slut. I den 57:e matchminuten hade Swanseas Jonjo Shelvey ner hemmalagets Andros Townsend, vilket resulterade i en straffspark. Straffen förvaltades sedermera på bästa möjliga vis av White Hart Lane-debutanten Roberto Soldado, vilket gav Tottenham 1-0.

Spelet i den andra matchhalvan fortsatte efterlikna det i den första halvleken, med Tottenham till mestadels vid rodret. Men med skyttekungen Wilfried Bony inbytt i den 70:e minuten började Swanseas små anfallsskurar bli allt vassare. Men trots detta lyckades man inte spräcka Hugo Lloris nolla, likaväl som Tottenham inte lyckades finna nätet på nytt, och Roberto Soldados straffmål fick bli matchens enda. Därför slutade mötet i seger till hemmalaget, som för andra matchen i rad vann med 1-0.