Torres frälste effektiva Chelsea

Inför matchen borta mot Schalke hade Chelsea inkasserat en seger och tappat tre poäng mot Basel hemma på Stamford Bridge. Mot Schalke skulle tre poäng vara vitala i lagets jakt på en gruppseger. 

Inledningsvis så Chelsea väldigt starka ut och rivstartade matchen med avslut från såväl Fernando Torres och André Schürrle. Fernando Torres förvaltade sin andra målchans på allra bästa sätt genom att knoppa in en nick bakom Hildebrand i Schalkes bur. Detta redan efter fem minuters spel. 

Chelsea fortsatte att trumma på framåt och hade de flesta farligheterna under de tio inledande minuterna. Därefter kämpade sig Schalke in i matchen och jagade på för att trycka in en kvittering. Draxler och Boateng skapar sig flera chanser till kvittering, men lagen kliver ut till pausvilan med en uddamålsledning till Chelseas favör. 

Ikväll kom mycket att handla om just Fernando Torres sedan spanjoren skapat flertalet chanser framåt för Chelsea. I matchminut 69 står Torres återigen som glad målgörare sedan Hazard vänt bort två motståndare och levererat bollen fram till Oscar. Brassen spelade i sin tur fram Torres som skottfintade Hildebrand ur balans och satte 0-2 i tom bur. 

I slutminuterna punkterade Hazard definitivt matchen med sitt 0-3-mål. Ramires låg bakom målet som avslutade målskyttet. 

Trots den på pappret komfortabla segern var Schalke det lag som skapade flesta chanser mot motståndarmålet, men Chelsea visade att effektiviteten är det främsta framgångsreceptet ikväll. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply