Torino vann nykomlingsmötet enkelt

Det var ett nykomlingsmöte som öppnade den andra omgången av Serie A, när Torino tog emot Pescara. Torino hade inför den här matchen inlett säsongen med ett mållöst resultat mot Siena, samtidigt som delfinerna åkte på en smärtsam förlust med 3-0 mot Inter på San Siro.

Det skulle dock inte bli bättre för gästerna idag, för det var Torinos match det här. Rolando Bianchi var tidigt nära att nicka in en boll för hemmalaget, men missade målet. Och en halvtimme in i matchen sprang sig samme Bianchi fri från Pescara försvaret. Christian Terlizzi bestämde sig för att dra ner spelaren, och domaren hade inget annat val än att visa ut spelaren och döma straff.

Efter det var det endast Torino för hela slanten, även om Bianchi brände den efterföljande straffen. Den blott 19-årige Mattia Perin läste spelaren och räddade den centrala sparken. Men minuter senare tog ändå Torino ledningen, när Bianchi nickade ner bollen till Sgrigna som skickade in bollen bakom den unge målvakten i Pescaras mål.

Pescaras köp från Hajduk Split, Vukusic fick göra debut i den andra halvleken, men Torino kontrollerade matchen även i den andra halvleken. Perin fick mycket att arbeta med, när han räddade ett friläge från Sgrigna. Och strax därefter stoppade målvakten även Mario Alberto Santana från att hitta nätet. Slutligen blev det dock 2-0, när nyförvärvet från Roma, Matteo Brighi spelades fram av Sgrigna och satte bollen i nät. Endast fyra minuter senare nickade Bianchi in trean för Torino, som därefter kontrallerade matchen hela vägen.

Torino vann med klara 3-0 mot gästande Pescara, som nu har smärtsamma 0-6 efter två spelade matcher.