Topp 5: Klassiska comebacker i Premier League

4. Liverpool – Manchester United 3-3

Liverpool - Man Utd 3-3

Premier Leagues kanske största och äldsta derby är det mellan Liverpool och Manchester United. Städerna ligger bara någon mil ifrån varandra och de bägge lagen har nästan jämnt varit i toppen av högstaligan i hela deras historia. Självklart har mötet gett oss några otroliga ögonblick och ett av dessa skedde 1994.

Liverpool tog emot Manchester United på Anfield och publiken var, som vanligt på Anfield, högljudda och förväntansfulla. Efter 24 minuter var arenan lika tyst som den kan vara hög. Anledningen var att Steve Bruce, Ryan Giggs och Steve Irwin hade tryckt in 0-3 till gästerna.

Endast en minut efter Irwins 0-3-mål tryckte Brian Clough in 1-3 och matchen väcktes till liv igen. 13 minuter senare smällde Clough in ännu en boll och arenan lyfte nästan. Jakten fortsatte men Manchester United fick stopp på Liverpools offensiv och höll dem i schack, fran till den 78e minuten.

Peter Schmeicel hade storspelat i matchen och de flesta trodde att United skulle lyckas hålla ut. Neil Ruddock ville annorlunda. Med en klockren nick kvitterade han i den 79e minuten efter ett fint anfall och det följdes av ett av Anfields största ljubel genom tiderna.

Sidor: 1 2 3 4 5