bet365

Topp 20: Bästa Premier League-spelarna någonsin

Topp 20 Bästa Premier League-spelarna någonsin

Bästa Premier League-spelarna någonsin

Vem är Premier Leagues bästa spelare? Bästa spelarna i Premier League genom tiderna? Bästa spelarna i Premier League-historien? Sedan Premier League startade 1992 har en rad högklassiga fotbollsspelare spelat i ligan. FourFour Two har nu (oktober 2023) listat de bästa spelarna i ligan sedan Premier League grundades. Silly Season Sverige ger er topp 20 på listan som innehåller 100 spelare. Se och spela på fotboll live =>

Bästa Premier League-spelarna någonsin - bästa spelarna i Premier League genom tiderna

Bästa Premier League-spelarna genom tiderna

Bästa spelarna i Premier League någonsin? Premier Leagues bästa spelare genom tiderna? Bästa Premier League-spelarna sedan starten? Listan innehåller spelare från 1990-talet, tidigt 2000-tal och självklart även nutid. Ni finner alltifrån backgeneraler till grovjobbare, snabba yttermittfältare, mittfältskreatörer och briljanta avslutare. Högst upp, utan att avslöja något, finner ni en spelare som var van vid att hitta nätet.

Bästa Premier League-spelarna i historien

Bästa spelarna i Premier Leagues historia? Innan ni avnjuter listan får ni gärna ta er en titt på några av våra andra listor om just Premier LeagueTopp 5: Stjärnor som aldrig spelat i Premier League och Topp 25: Sämsta Premier League-värvningarna någonsin är två av de senaste. Trevlig läsning! Se och spela på fotboll live =>

Plats 20-11 bästa Premier League-spelarna sedan starten

20: Petr Cech
19: Mohamed Salah
18: Dennis Bergkamp (se målet mot Newcastle nedan)
17: Sergio Aguero
16: Peter Schmeichel
15: Ashley Cole
14: Rio Ferdinand
13: John Terry
12: Roy Keane
11: Harry Kane

10: Paul Scholes är en av Bästa Premier League-spelarna genom tiderna

Kanske den mest underskattade spelaren på den här listan. De mer pålästa skulle utan tvekan hålla Paul Scholes som en av de bästa engelska mittfältarna någonsin. Var en otroligt duktig passningsspelare, en pålitlig målskytt (107 mål på 499 matcher) och en ledare som dagens Manchester United hade behövt mer än någonsin. Valde att avsluta sin landslagskarriär redan 2004.

9: Patrick Vieira är en av Bästa Premier League-spelarna någonsin

Slår man upp ordet ”ledare” i ett lexikon skulle det lika väl kunna dyka upp en bild på Patrick Vieira. Var navet på Arsenals mittfält under klubbens storhets tid på tidigt 00-tal och var en världsklasspelare både defensivt och offensivt. Avslutade sin Arsenal-karriär med att skjuta FA-cuptiteln till Londonklubben 2005, och Arsenal-fansen har sedan dess suktat efter en spelare med samma ledaregenskaper.

8: Frank Lampard är en av Bästa Premier League-spelarna i historien

Spelade visserligen hela 148 matcher för West Ham, och gjorde ett fåtal matcher för Manchester City. Men det är för insatserna i Chelsea-tröjan vi kommer att minnas Frank Lampard. På 429 matcher gjorde engelsmannen hela 147 mål, vilket gjorde honom till en av världens bästa box till box-mittfältare. Förutom att han gjorde mål ungefär var tredje match var han tillsammans med John Terry dessutom en ledare under det vi trots allt får kalla Chelseas storhetstid. Vann Premier League, Champions League,FA-cupen och Ligacupen under sin tid i Londonklubben.

7: Steven Gerrard är en av Bästa Premier League-spelarna genom tiderna

En spelare som kom att symbolisera inte bara klubben utan även staden Liverpool är mittfältaren Steven Gerrard som spelade för The Reds mellan 1998 och 2015. Han vann Champions League, FA-cupen och Ligacupen med Liverpool, men aldrig Premier League. Gerrard, som var lagkapten för både Liverpool och engelska landslaget, hade många attribut. Han var stark, snabb och hade en räckvidd på sina passningar som få andra. Se och spela på fotboll live =>

Bästa Premier League-spelarna någonsin - bästa spelarna i Premier League genom tiderna

6: Eric Cantona är en av Bästa Premier League-spelarna någonsin

Arrogant, kaxig och ibland ganska ful på planen. För Manchester United-fansen spelar det nog mindre roll. Eric Cantona när han var som bäst var utan tvekan en av de bästa och mest kreative mittfältare fotbollsvärlden någonsin skådat. Gjorde mängder av mål (64 på 143 matcher) och trots att det flera år sedan han gjorde sitt sista framträdande pratas det i United-kretsar fortfarande om Cantona som klubbens kanske bästa någonsin.

5: Ryan Giggs är en av Bästa Premier League-spelarna i historien

Med alla tävlingar inräknade gjorde Ryan Giggs otroliga 960 matcher för Manchester United. Inledde sin karriär som en vindsnabb och lurig yttermittfältare, avslutade den som en klok och passningsskicklig innermittfältare. Premier League-spelare har genom åren kommit och gått, Ryan Giggs har bestått. Avslutade en otrolig spelarkarriär 2014.

4: Wayne Rooney är en av Bästa Premier League-spelarna genom tiderna

Han slog igenom i Everton men det är tiden i Manchester United vi förknippar Wayne Rooney med. Han presenterade sig med ett hattrick i Champions League-debuten och förde United till flera titlar i Premier League. I dag är Rooney den näst bästa målskytten i Premier League genom tiderna med sina 208 fullträffar. Han steppade upp efter att en viss Cristiano Ronaldo lämnade 2009 och är även den spelare med tredje flest assist i Premier League genom tiderna med sina 103 assist. Se och spela på fotboll live =>

Bästa Premier League-spelarna någonsin - bästa spelarna i Premier League genom tiderna

3: Alan Shearer är en av Bästa Premier League-spelarna någonsin

Förmodligen den bästa anfallaren England någonsin vaskat fram. Håller du inte med? Låt målstatistiken tala för sig själv. 112 mål på 138 matcher för Blackburn, 148 mål på 303 matcher för Newcastle. En komplett anfallare som dessutom var lagkapten för det engelska landslaget. Ingen Newcastle-spelare har än så länge gjort fler mål än vad Alan Shearer gjorde.

2: Cristiano Ronaldo är en av Bästa Premier League-spelarna i historien

Hade inte Cristiano Ronaldo lämnat för Real Madrid 2009 är det inte omöjligt att han hade toppat listan. Kom till klubben 2003 som en fjunig tonåring, gick därifrån som världens bästa spelare. Växte under tiden i Manchester United ut till en komplett yttermittfältare och gjorde 84 mål på sina 196 matcher för klubben. Det återstår att se om portugisen väljer att kröna sin karriär med en återkomst till klubben där allt började.

1: Thierry Henry är den Bästa Premier League-spelarna genom tiderna

Arsenals bästa spelare någonsin. En av världens bästa anfallare någonsin. Kom till Arsenal som en ifrågasatt yttermittfältare. Växte under Arsene Wenger ut som en målskytt som saknar motstycke i modern fotboll. Gjorde 175 mål på 258 matcher. Men var även en briljant framspelare. Vid sidan av effektiviteten var Henry dessutom en otroligt elegant spelare och gjorde fler drömmål än vad kanske någon annan Premier League-spelare någonsin gjort. Gjorde en bejublad comeback i Arsenal-tröjan där han bland annat nätade i comeback-matchen mot Leeds. Är numera staty utanför Arsenals hemmaarena Emirates Stadium. Se och spela på fotboll live =>

Fler Premier League-listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply