Topp 10: Yngsta lagen i Allsvenskan 2015

Yngsta lagen i Allsvenskan 2015

Allsvenskans yngsta spelartrupper 2015

Yngsta lag i Allsvenskan? Vilken klubb är Yngsta laget i Allsvenskan? Vilka är de yngsta spelarna i Allsvenskan eller rättare sagt vilket är det yngsta laget? Att köpa spelare är ett stort pussel. Många faktorer ska stämma, flera parter ska komma överens och om affären blir av så måste spelaren anpassa sig till ett helt nytt liv. Det är inte så lätt att bara köpa en spelare och få allt att stämma – spelaraffärer är en komplex fråga som ofta går fel.

Istället väljer många att utveckla egna spelare och plocka tonåringar till klubben som man kan forma efter klubbens filosofier. På så sätt kan man slippa de svåra omställningar, språkkrockar och kulturkrockar som kan uppstå om en spelare köps in. Frågan är om det inte är effektivast att utveckla egna spelare och forma dem som man vill. Vi ska därför ta en titt på Allsvenskans tio yngsta lag 2015.

Yngsta fotbollslaget i Allsvenskan

Svensk fotboll har mycket talang och det har vi inte minst märkt under U21 EM som Sverige tog hem i somras. 2013 hade vi dessutom ett extremt framgångsrikt P96-landslag som kom trea både i EM och VM. Vi har även IFK Norrköping som skrällde hem SM-guldet i år med en trupp som innehåller väldigt många unga, egna produkter.

Tidigare har vi listat Europas 30 yngsta lag och vi har även kikat på Premier Leagues yngsta lag. Men nu vänder vi istället hemåt och tar reda på hur gamla Allsvenskans spelartrupper är. Frågan är ifall vi hittar den äldsta spelaren i Allsvenskan och laget med den yngsta spelaren i allsvenskan bland våra allsvenska lag. Nu är varken den äldsta eller den yngsta fotbollsspelaren i allsvenskan vårt fokus, utan istället tittar på laget i helhet och lagets genomsnittsålder för att hitta det yngsta laget. Spelarna som räknas med är de spelare som ingår i lagens officiella A-trupper 2015. De tio yngsta lagen i Allsvenskan helt enkelt.

Yngsta fotbollslaget i Allsvenskan – Placering 16-11

Statistisk är hämtad från Transfermarkt.

16. Åtvidabergs FF – 27.6 år
15. Hammarby IF – 27.0 år
14. IFK Göteborg – 26.8 år
13. IF Elfsborg – 26.6 år
12. BK Häcken 26.5 år
11. AIK – 26.2 år

10. Djurgårdens IF – 25.7 år

Djurgården har Allsvenskans 10:e yngsta spelartrupp med en snittålder på 25.7 år. Laget innehåller unga nyckelspelare som Emil Bergström, Omar Colley, Kerim Mrabti och Sam Johnson. Utöver sina A-lagsspelare har man även en väldigt fin akademi som producerar många bra, unga spelare varje år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply