Topp 10: Världens bästa damfotbollsspelare 2015

Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare

Damernas fotbollsår 2015 präglades av ett VM i Kanada, där USA besegrade regerande mästarna Japan med 5-2. Men hur många av dessa spelarna tar sig in på listan över världens bästa damspelare säsongen 2015? I fjol utsågs Wolfsburgs Nadine Kessler till världens bästa spelare när FIFA World Player of the Year delades ut på Ballon d’Or-galan. I år är Kessler inte med i topp tre och gör upp om det priset, men frågan är om hon är en av dem tio bästa damspelarna i världen trots det?

Världens bästa fotbollsspelare 2015 damer

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: 10 bäst betalda damfotbollsspelarna 201510 damfotbollsspelare med högst lön, världens bästa herrspelare 15/16 och tio klassiska ögonblick inom svensk fotboll. Men först ska vi gå igenom vilka damspelare som är bäst i världen år 2015. Det är Fotbollskanalen som har korat världens bästa spelare inom damfotbollen och har inget att göra med den officiella FIFA-galan som äger rum i januari. Här är de tio bästa damspelarna i världen:

10. Amandine Henry

TOPP 10: Världens bästa damspelare 2015

Amandine Henry spelar till vardags i Lyon och är lagkamrat med svenska Lotta Schelin. Mittfältaren var med i sommarens VM i Kanada för sitt Frankrike där hon tilldelades ”silverbollen” som mästerskapets näst bästa spelare. Hon var en av tio nominerade till FIFA World Player of the Year men röstades sedan ut.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply