Topp 10: största fotbollsarenorna i Italien

Topp 10: största arenor i Italien

10 största arenorna i Italien

Vilka är de största arenor i Italien? Vilka är de största fotbollsarenorna där topplag såsom AS Roma, Juventus och AC Milan spelar sina hemmamatcher i Serie A. En stor hemmaarena är nästan ett måste för en klubb som vill växa och öka intäkterna. De största arenorna i TysklandSpaniens största fotbollsarenorFrankrikes största fotbollsarenor och de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 är några av Europas största arenor och även bland de största arenorna i världenSveriges största fotbollsarenor är inte bland de största men må vara bland de nyaste vilken även gör de värda att besöka, utöver fotbollen som spelas på planen.

Några av Italiens största fotbollsarenor är även några av de tio fotbollsarenor som värda att besöka innan du dör. Detta på grund av kulturen och stämningen på arenorna även om de kanske inte ligger precis vid havet eller har något annat som utmärker en resa till just den arenan. Några av arenorna med bäst stämning finns även med på listan över de bästa arenorna i FIFA 16 som gör din spelupplevelse till den bästa.

10 största fotbollsarenorna i Italien

Italien är ett av världens största fotbollsländer och har storlag som JuventusInterNapoli och AC Milan. Lagen spelar på stora arenor där det går in väldigt många åskådare och många är även byggda runt 1950 då fotbollen drog igång på riktigt. San SiroJuventus StadiumStadio San Paolo och Stadio Olimpico är några arenor som ofta står som värdar till stora matcher. Det finns dock arenor där mindre lag spelar men har en kapacitet och storlek som är lika stor som de största lagens hemmaplaner.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats enormt av våra läsare. De har handlat om allt från de bästa damspelarna i FIFA 16 och de största segrarna i Champions Leagues historia till tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang och världens snabbaste fotbollsspelare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom de största fotbollsarenorna i Italien.

10. Stadio Renzo Barbera

Topp 10- största arenor i Italien - Renzo Barbera

Åskådare Hemmalag Invigd
37,619 Palermo 1932

På Renzo Barbera med en kapacitet på över 37 000 åskådare spelar Palermo sina hemmamatcher. Trots att man inte är bland de bästa lagen i ligan har man en av de största arenorna.

9. Stadio Marc’Antonio Bentegodi

Topp 10- största arenor i Italien - Stadio Marc'Antonio Bentegodi

Åskådare Hemmalag Invigd
39,211 Chievo, Verona 1963

På denna arena spelar Verona och Chievo som båda ligger i den italienska högstadivisionen Serie A. Lagen ligger ofta i mitten eller i botten av tabellen men har en arena som förtjänar bättre fotboll.

8. Stadio Renato Dall’Ara

Topp 10- största arenor i Italien - Renato Dall'Ara

Åskådare Hemmalag Invigd
39,444 Bologna 1927

Bologna spelar på den fina Stadio Renato Dall’Ara-arenan som ligger i de centrala delarna av stövel-landet. Hemmalaget är inte lika bra som arenan är fin men har man vägarna förbi är det säkerligen värt ett besök på Albin Ekdals före detta hemmaplan.

7. Stadio San Filippo

Topp 10- största arenor i Italien - Stadio San Filippo

Åskådare Hemmalag Invigd
40,22 Messina 2004

Messina må spela i den italienska andradivisionen men har den sjunde största arenan i landet. Arenan ligger på Sicilien och är endast 12 år gammal.

6. Juventus Stadium

Topp 10- största arenor i Italien - Juventus Stadium

Åskådare Hemmalag Invigd
41,254 Juventus 2011

Juventus har den nyaste arenan på listan. Efter att ha lämnat Stadio Delle Alpi och flyttat till Juventus Stadium har det gått mer eller mindre spikrakt uppåt för den gamla damen. På arenan kan man njuta av spelare som bland annat Gianluigi Buffon och Paul Pogba och förra säsongen vann laget båda Serie A och Coppa Italia samtidigt som man tog sig till final i UEFA Champions League.

5. Stadio Artemio Franchi

Topp 10- största arenor i Italien - Artemio Franchi

Åskådare Hemmalag Invigd
47,282 Fiorentina 1931

Fiorentina spelar sina hemmamatcher på Stadio Artemio Franchi och när arenan är fullsatt gör man det för över 47.000 åskådare. Arenan ligger i Florens och är hem för ett av de största lagen i Serie A.

4. Stadio San Nicola

Topp 10- största arenor i Italien - Stadio San Nicola

Åskådare Hemmalag Invigd
58,248 Bari 1990

Bari spelar sina hemmamatcher på Stadio San Nicola. Arenan har en kapacitet på nästan 60 000 åskådare och hade man tagit bort löparbanorna hade det nog varit en av de häftigaste arenorna i landet.

3. Stadio San Paolo

Topp 10- största arenor i Italien - Stadio San Nicola

Åskådare Hemmalag Invigd
60,240 Napoli 1959

Frågan är om detta inte är Italiens häftigaste arena. Hemmalaget är Napoli och trycket när hemmalaget spelar matcher här är otroligt. Det har även varit hem för Diego Maradona.

2. Stadio Olimpico

Topp 10- största arenor i Italien - Stadio Olimpico

Åskådare Hemmalag Invigd
72,200 Roma, Lazio 1952

Två lag delar på Stadio Olimpico som hemmaarena. AS Roma och SS Lazio spelar sina hemmamatcher på arenan med en kapacitet på över 70.000 skrikande fans.

1. Stadio Giuseppe Meazza

Topp 10: största fotbollsarenorna i Italien

Åskådare Hemmalag Invigd
80,074 AC Milan, Inter 1927

Italiens största fotbollsarena är även den arena där man kommer att spela 2016 års Champions League-final. Arenan är hemmalag för AC Milan och Inter och är en klassisk arena i fotbollshistorien.

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply