Topp 10: Spelarna som sprungit längst i Champions League 2021/2022

bet365
Champions League åttondelsfinaler lottning

Spelarna som har sprungit längst i Champions League 2021/2022

Som vi alla vet är fotboll en sport som går ut på att man springer efter en boll i 90 minuter. Det är ingenting konstigt med det. Men, beroende på vad ditt lag har för spelsystem och taktik så kan du behöva springa olika mycket. Detta varierar självklart också beroende på vilken position du spelar på.

Som forward gör du kanske fler snabba kontringslöpningar in i den sista tredjedelen medans du som försvarare avvaktar lite mer för att slippa behöva ta de där paniklöpningarna hem när kontringen kommer. Men det har ju även med taktik och formationer att göra.

Vissa spelare är dessutom bättre byggda för att kunna springa snabbt som vinden och utnyttjar därför den egenskapen medans andra spelare har andra kvalitéer. Har du inte koll på lagen som är i semifinal i årets Champions League kan du hitta resultatet av lottningen och spelprogram här.

Spelarna som har sprungit längst distanser i Champions League 2021/2022

Det finns de spelare som är utrustade med riktigt bra lungor men även de spelare som inte riktigt har samma flås och utnyttjas på andra positioner där deras styrkor kan komma fram på ett fördelaktigt sätt. Men de spelare med ett bra flås ser man oftast lite överallt på planen då de försöker hålla styr på allting samtidigt och rör sig helt obehindrat. Det är imponerande att se de spelare som med lätthet kan springa sig igenom 90 minuter och göra ett bra jobb, som till exempel Cristiano Ronaldo för Real Madrid eller Fernandinho för Manchester City.

De båda lagen möts på tisdag i ett första semifinalmöte och har du inte koll på vart matchen sänds kan du hitta mer information om det här. Denna listan är bara ett exempel av många som vi här på Silly Season Sverige har, till exempel tränarna som har varit i Champions League final flest gånger, tio fakta om Jamie Vardy och Europas tio bäst betalda fotbollsspelare 2016 som ni kan kika in på efter att vi har gått igenom de tio spelarna som har sprungit längst i Champions League 2021/2022.

10. Blaise Matuidi

Matuidi spelar för Paris Saint-Germain. Under sina totalt 9 spelade matcher i årets Champions League sprang han 94965 meter under sammanlagt 761 minuter av spelad fotboll.

9. Davy Pröpper

Pröpper spelar för PSV Eindhoven. Pröpper spelade 8 matcher i Champions League, vilket blir ungefär 750 minuter fotboll och han sprang sammanlagt 95282 meter.

8. Juanfran

Juanfran spelar för Atlético Madrid och har spelat 9 matcher för laget i årets Champions League. Det har blivit 840 minuter av fotboll och Juanfran har löpt 95976 meter under den tiden.

7. Saúl Ñiguez

Ñiguez spelar för Atletico Madrid, där han har medverkat i 10 matcher för laget i Champions League spel. Detta blir 749 minuter av fotboll där han har sprungit 100224 meter.

6. Koke

 

Koke spelar för Atletico Madrid. Han har medverkat i 8 stycken matcher och har spelat 742 minuter fotboll i årets Champions League. Han har sprungit 101513 meter under den tiden.

5. Fernandinho

Fernandinho spelar för Manchester City och har medverkat i 10 matcher under Citys Champions League kampanj. Han har spelat 870 minuter fotboll och sprungit 102437 meter.

4. Thomas Müller

Müller spelar för Bayern München. Han har spelat 10 matcher i årets Champions League och medverkat i 816 minuter sammanlagt. Under denna tid har han täckt 103431 meter.

3. Philip Lahm

Lahm spelar för Bayern München och har spelat 10 stycken matcher i årets Champions League. Han har sprungit 104038 meter under 930 spelade minuter.

2. Antoine Griezmann

Griezmann spelar för Atletico Madrid. Han har spelat 843 minuter under årets Champions League kampanj över 10 matcher. Under denna tid har han täckt 105812 meter.

1. Gabi

Gabi spelar för Atletico Madrid. I årets Champions League har han spelat 10 matcher och 868 minuter fotboll. 110622 är antalet meter han har täckt under den tiden.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply