Topp 10: Spelarna som gjort flest landslagsmål i världen

Lista: spelarna som gjort flest landslagsmål i fotboll i världen

Vem har gjort flest landslagsmål genom tiderna i världen? Vilken spelare har gjort flest landslagsmål i fotboll i världen för sitt landslag? Zlatan är en av spelarna som gjort flest mål i det Svenska landslaget, men det finns fler spelare som gjort många mål för det svenska landslaget. Hur ser det ut när man sätter de svenska landslagsspelarna i jämförelse med sina internationella kollegor. Sticker spelare Zlatan ut även då och toppar listorna med spelare som gjort flest mål för sitt landslag? Det får vi reda på inom längre ned.

Topp 10: Bästa målskyttarna i landslagströjan någonsin

Vad är bättre än att se ditt landslag gå långt i EM och VM-turneringar? Vad är bättre än att se ditt lands stora stjärna göra många avgörande mål och för ditt landslag vidare i turneringen? Många stora anfallare har spelat i världens största turnering, fotbolls-vm. Vissa har lyckats bättre än andra och vissa har ett otroligt bra målsnitt för de matcher där de representerat sitt land.  De bästa målskyttarna någonsin i landslagströjan har vi nu satt ihop till en Topp 10-lista där vi hittar både äldre spelare och spelare som fortfarande har chansen att förbättra siffrorna ännu mer.

Historiska skytteligan för landslagsspelare

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som uppskattats väldigt mycket av våra läsare. Listor som bland annat handlar om Fotbollsvärldens tio dyraste övergångar någonsinde snyggaste självmålen i historien och de bästa straffskyttarna i världen. Ni får gärna kolla igen de efter att vi tittat på vilka spelare som har gjort flest mål i landslagströjan, häng med!

10) Landon Donovan – USA

Position Antal mål Antal matcher
Släpande anfallare 57 157

På tionde plats hittar vi den före detta kaptenen för det amerikanska landslaget, Landon Donovan. Den släpande mittfältaren har gjort över 250 matcher för LA Galaxy och kan även titulera sig som den bäste målskytten i historien för det amerikanska fotbollslandslaget.

Donovan tillbringade även två korta sejourer i Premier League och Everton där det totalt blev 17 matcher i den blåa tröjan.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply