Topp 10: Skottsäkraste anfallarna i Premier League

bet365
Uppgifter: Inter intresserade av Olivier Giroud
bet365

Premier Leagues bästa anfallare med precision

Premier League går mot sitt slut och Chelsea stormar mot titeln. Målen haglar i matcherna och en intressant fråga att ställa sig nu är egentligen vilken anfallare som har bäst skottstatistik i hela ligan? Vi har redan valt ut de största flopparna i Premier League och de bästa tränarna i Premier League, men har inte skrivit något om de bästa anfallarna i Premier League. Därav tänkte vi ägna denna lista åt några av de bästa målskyttarna i Premier League. Vem är egentligen den skottsäkraste anfallsstjärnan i Premier League? Vem är mest noggrann med bedriften att träffa målet med sina avslut? Och med tanke på att ligan förmodligen är den främsta i världen idag, kan vi garantera att det finns är rejält med stjärnglans över den här listan.

Så, vem är egentligen Premier Leagues skottsäkraste anfallare? Vilka tio har uppnått bäst procentuell skottstatistik den här säsongen?

Noterbart är att listan är framtagen innan säsongen avslutats, vilket betyder att statistiken mycket väl kommer förändras innan spelarna tar semester.

10. Olivier Giroud, Arsenal – 55 procent

Den tionde mest skottsäkra anfallare i Premier League den här säsongen är ingen mindre än The Gunners-anfallaren Olivier Giroud. Fransmannen har den här säsongen mäktat med att träffa målet med 55 procent av sina avslut. Totalt har han fått sin manager Arséne Wenger att skutta av glädje 14 gånger, med sina 14 mål, på 21 ligamatcher.

9. Mario Balotelli, Liverpool – 56 procent

Den italienske anfallaren Mario Balotelli kommer något överraskande med på den här listan. Värt att tänka på är dock att den procentuella statistiken inte säger mycket om målskörden anfallaren stått för. Det har nämligen bara blivit ett ynka mål för spelaren den här säsongen i The Reds. En riktig besvikelse för Liverpool som värvade stjärnan från Milan i somras. Nåja, han hamnar lite överraskande på nionde plats med sina 56 procent.

8. Romelu Lukaku, Everton – 56 procent

På åttonde plats kommer den mycket lovande belgaren Romelu Lukaku som den här säsongen har en 56 procentig skottsäkerhet för sitt Everton. Spelaren som köptes in från Chelsea för 28 miljoner pund inför säsongen har den här säsongen stått för åtta gjorda mål. Det har dessvärre för klubbens del inte resulterat i en högre placering.

7. Papiss Cissé, Newcastle – 56 procent

På sjunde plats kommer Newcastles anfallare Papiss Cissé in med sina 56 procent. Anfallaren har den här säsongen mäktat med elva mål i ligaspelet och har med andra ord en mycket bra säsong bakom sig individuellt.

6. Brown Ideye, West Bromwich – 57 procent

Precis utanför topp fem kommer West Bromwich-anfallaren Brown Ideye. Nigerianen köptes in för 10 miljoner pund från Dynamo Kiev under 2014 och har under sin första säsong kanske inte riktigt motsvarat förväntningarna. Han har hittat målet totalt fyra gånger på sina 22 ligamatcher för Premier League-klubben.

5. Jonathan Walters, Stoke – 57 procent

Grattis, Jonathan Walters! Du kommer in på topp fem över de mest skottsäkra spelarna i Premier League den här säsongen. Det har hittills blivit sju gjorda mål i ligaspelet och han är därmed också Stokes främsta målskytt den här säsongen. Spelaren kan hålla till på flera olika positioner dessutom och har den här säsongen testat lyckan 33 gånger.

4. Harry Kane, Tottenham – 61 procent

Here i am, rock you like a Harry Kane! På fjärde plats över de tio mest skottsäkra anfallarna i Premier League säsongen 2014/2015 är ingen mindre än genombrottsmannen Harry Kane. I Tottenham har stjärnan den här säsongen slagit igenom med dunder och brak vilket resulterat i att Emmanuel Adebayor och Roberto Soldado fått nöta bänk, en landslagsdebut och dessutom utmärkelsen som årets unga spelare i Premier League – framröstat av spelarna själva.

För egen del har det blivit 20 mål på 91 avslut och en total skottsäkerhet på 61 procent. Bra jobbat, Harry!

3. Diego Costa, Chelsea – 63 procent

Det blir en pallplacering för den, med största sannolikhet, Premier League-vinnande anfallaren Diego Costa. I Chelsea där han varit en viktig pjäs i offensiven, har det blivit 19 mål för den brasiliansk-födde spanjoren, vilket gör att han skuggar Harry Kane och Sergio Agüero i skytteligan.

Den här säsongen har han varit säker med sina fötter och träffat mål med 63 procent av sina antal avslut som är 75.

2. Alexis Sanchez, Arsenal – 65 procent

Nästan, men bara nästa, att Alexis Sanchez tar förstaplatsen. Han är Premier Leagues näst skottsäkraste spelare den här säsongen med sina 65 procent. Med sina 14 gjorda mål har dock värvningen från Barcelona varit en väl bidragande faktor till att The Gunners befinner sig på tredje plats i Premier League inför säsongsavslutningen.

Chilenaren har totalt avlossat kanonen 93 gånger den här säsongen.

1. Charlie Austin, Queens Park Rangers – 67 procent

På första plats kommer… *trumvirvel*… Charlie Austin! Anfallaren har i Queens Park Rangers den här säsongen träffat målburen med 67 procent av sina avslut, vilket gör honom till den anfallare som har bäst procentuell skottsäkerhet i Premier League den här säsongen. Och hans offensiva kvaliteter är mycket viktiga för QPR som är högst indragna i nedflyttningsstriden.

Kan Charlie Austin rädda sin klubb från nedflyttning tro? Ja, då krävs det kanske att han utökar sin målskörd ytterligare, även om den i dagsläget ligger på fina 14 gjorda mål i Premier League.

Se även: Tio största flopparna i Premier League
Se även: Tio bästa tränarna i Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply