bet365

Topp 10: Premier Leagues bästa ”one-season wonders”

Topp 10- Premier Leagues bästa one-season wonders

De tio bästa one-season wonders i Premier Leagues historia

En fascinerande sak med Premier League är så kallade ”one-season wonders”. Det är när en spelare fullkomligt glänser en säsong i Premier League, för att sedan försvinna helt från världsfotbollen och med en karriär som går spikrakt ned efter deras succésäsong. Därför kommer vi lista de tio bästa one-season wonders i Premier League historia sedan starten 1992.

Det är ett fenomen som vi har sett många gånger innan, och det händer inte bara med spelare. Se bara på Leicester City, som lyckades knipa den mycket åtråvärda Premier League-titeln, synnerligen från ingenstans.

Topp 10- Premier Leagues bästa one-season wonders

Premier Leagues mest överraskande kortvariga stjärnor

Tidigare har vi på Silly Season Sverige bland annat listat de tio mest hatade lagen i Premier League, Premier Leagues mest hatade personer, de tio snabbaste spelarna i Premier League och de tio mest häpnandsväckande Deadline Day-övergångarna i Premier Leagues historia.  Du kommer säkert känna igen några av dessa spelarna när vi listar Premier Leagues tio bästa one-season wonders.

Vi på Silly Season Sverige har gått igenom samtliga Premier League-säsonger och letat igenom de spelare som har varit helt fantastiska en säsong, för att sedan antingen tappat formen helt eller lämnat och sedan försvunnit helt från en av världens största fotbollsscener. Nu tittar vi på de tio bästa one-season wonders i Premier League.

10. Benjani Mwaruwari

Topp 10 Premier Leagues bästa one-season wonders

Benjani Mwaruwai, eller mer känd som bara Benjani, hade en bra säsong i Premier League trots att han spelade där i cirka åtta säsonger. Höjdpunkten var säsongen 2007/2008 när han smällde in 12 mål på 23 matcher för det dåvarande topplaget Portsmouth. Därefter spelade han för Manchester City, Blackburn, Sunderland och Portsmouth igen innan mannen från Zimbabwe försvann till Sydafrika. Nu har 37 lagt skorna på hyllan för gott.

9. Michael Ricketts

Topp 10 Premier Leagues bästa one-season wonders

Michael Ricketts köptes för drygt 4 miljoner kronor av Bolton från Walsall år 2000. Efter en säsong med 19 mål i den dåvarande andraligan smällde han in 15 mål för Bolton i Premier League säsongen 2001/2002. Den väldiga centertanken spelade därefter merparten av sin karriär i Championship och League 1 utan att glänsa något nämnvärt. Men en säsong fick han glänsa i Premier League.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply