Topp 10: Bästa mittfältarna i allsvenskan

Allsvenskans bästa mittfältare 2013-2014

Vilka är de bästa mittfältarna i Allsvenskan? Allsvenskans bästa mittfältare är förmodligen allsvenskans bästa spelare. Silly Season Sverige räknar ner till den allsvenska starten 2013 med att köra en topp 10 lista fram till den 31 mars då den allsvenska premiären äger rum. Många supportrar har väntat länge på revansch sen fjolårssäsongen, många har förväntningar att leva upp till och andra ska etablera sig i Sveriges högsta division i fotboll.

Här nedan följer en topp 10-lista med mittfältare

10. Stefan Ishizaki, IF Elfsborg

Kommentar: Var en frontfigur i fjolårsguldlag Elfsborg och var som bäst när det gällde som mest. I de viktiga matcherna klev han fram och var en av de bättre spelarna. När han är skadefri och i form håller han hög klass. Gör alltid ett hårt jobb för klubbmärket och med sin vilja, sitt ledarskap och sitt slit blir han en energigivare till övriga laget. Har en fin högerfot som levererar en hel del fina inlägg och passningar. Kan dock bli rätt negativ när det går tungt, ger aldrig upp däremot.

9. Andreas Johansson, IFK Norrköping

Kommentar: Värvningen av Andreas Johansson var en stor bidragande orsak till att Norrköping placerade sig som femma i Allsvenskan förra säsongen. Han har en stor rutin efter sina år utomlands och befinner sig oftast på rätt plats, spelar fysiskt och är en spelare som är mycket betydelsefull för sitt lag. Är defensivt skicklig som gör det svårt för motståndarna att spela sig förbi Norrköpings centrala mittfält många stunder.

8. René Makondele, BK Häcken

Kommentar: Makondele verkar äntligen ha hittat rätt miljö att spela i. Efter sejouren i Helsingborg var självförtroendet inte på den högsta nivån och då gick han in i Häcken och levererade mål och assist direkt. En av Allsvenskans bästa poängspelare som utgjorde ett fruktat radarpar med Waris Majeed, de tillsammans producerade oerhört många mål för Häcken. I Häcken har Makondele fått en roll som offensiv mittfältare, det passar honom med sina offensiva kvalitéer i både skott och passningar.

7. Andreas Johansson, Djurgårdens IF

Kommentar: Djurgårdsfansen har skrikit efter den här värvningen i flera år, nu är “Adde” tillbaka som en helt ny spelare. Han lämnade som målfarlig offensiv mittfältare och kom tillbaka som en skicklig defensiv mittfältare. Han kliver in och blir lagkapten direkt vilket visar på hur mycket Djurgården har velat ha honom tillbaka. 35 år gammal blir han i sommar och med sina nio år utomlands kommer Andreas att bli den balansspelare som lyfter Djurgården i kampen mot en toppstrid.

6. May Mahlangu, Helsingborgs IF

Kommentar: Var enastående under Helsingborgs guldår 2011 och utsågs till allsvenskans bästa spelare. Lyckades inte leva upp till det ifjol och hade en tuff säsong även om han fortfarande visade sin klass. Fick en startplats i Sydafrikas lag i Afrikanska mästerskapen och gjorde en fin insats för hemmanationen. Är nu tillbaka i HIF med den erfarenheten av ett hemmamästerskap och det har säkerligen höjt hans självförtroende ordentligt. Hans snabbhet och ypperliga uthållighet gör att han orkar sätta en hög fart i 90 minuter varje match.

5. Henning Hauger, IF Elfsborg

Kommentar: En prestigevärvning av Elfsborg som ska ersätta Oscar Hiljemark på innermittfältet. Kommer närmast från Hannover i Bundesliga där han utvecklats till en skicklig mittfältare som innehar en norsk landslagsplats. Han har  styrka i sin löpning, han har blivit erfaren efter spel i tyska ligan och är en duktig passningsspelare. Blir en annorlunda spelare än Hiljemark som är en stor talang med stor potential, Hauger förväntas visa sina skickligheter och potential direkt med tanke på hans meriter.

4. Niklas Hult, IF Elfsborg

Kommentar: Levde upp till förväntningar från 2011 där han fick sitt stora genombrott och var en tillsammans med Stefan Ishizaki viktiga anfallsvapen på yttermittfältet i Elfsborg. Drabbades ab en bristning i baksidan i slutet på förra säsongen men är nu tillbaka igen och om allt har gått som det ska är Niklas Hult tillbaka och fortsätter utnyttja sin snabbhet till att driva och dribbls förbi ytterbackar och sedan leverera inlägg eller inspel.

3. Jilion Hamad, Malmö FF

Kommentar: Troligtvis Allsvenskans största ledartalang. Trots sin unga ålder visar han upp ett moget och bra ledarskap som lagkapten i både Malmö FF och tidigare U21-landslaget. Han är även snabb och teknisk vilket gör honom till ett vasst anfallsvapen på sin högerkant, men han kan även många stunder söka sig in centralt i banan vilket kan lura motståndarna. Knackar på dörren till landslaget och kan han ta det lilla extra steget och bli kontrakterad av en utländsk klubb har han en landslagsplats inom räckhåll.

 2. Celso Borges, AIK

Kommentar: Hade oerhörda förväntningar på sig inför fjolårssäsongen som Allsvenskans hetaste nyförvärv och visade sin klass för AIK som sedan levererade i Europaspelet där Borges visade upp sin rutin han samlat på sig från landslagsspel med Costa Rica. Värvades som en offensiv mittfältare, men har även visat att han besitter flera defensiva kvalitéer vilket gör honom till en väldigt allround-mittfältare och den kombinationen har få spelare i Allsvenskan.

1. Anders Svensson, IF Elfsborg

Kommentar: Fortsätter hålla mycket hög klass trots att han är 37 år gammal. Har en given plats i landslaget fortfarande och har både höga defensiva samt offensiva skickligheter som gör honom till Allsvenskans bästa mittfältare. Han utnyttjar sin rutin på ett bra sätt och är den store ledaren i Elfsborg som snart kan bli Sveriges meste landslagsspelare. Även om han kanske inet har samma snabbhet som för några år sedan gör han sällan misstag och befinner sig i rätt position i stort sett alltid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply