Topp 10: Ligorna med flest utländska spelare

Topp 10: De ligorna har flest utländska spelare

I många av Europas största ligor är ungefär hälften utländska spelare. Mycket handlar om att Toppklubbarna vill ha de bästa spelarna i världen vilket gör att de ofta värvar spelare från andra länder. Det finns dock en del ligor som är väldigt bra utan att värva in alla de största världsstjärnorna. Bundesliga är en av de ligor där man lyckats hålla kvar de inhemska talanger som man fått fram efter sin storsatsning på ungdomsfotbollen. I den tyska ligan är 48,4% av spelarna utländska vilket i stor utsträckning har gynnat den inhemska fotbollen.

Det finns andra ligor i Europa där procentsatsen är mycket högre och därför har vi satt ihop en Lista med de tio ligor med flest utländska spelare.

Lista: De tio ligorna har flest utländska spelare

Tidigare har vi bland annat gjort listor om de största segrarna i Champions Leagues historiade tio dyraste spelarköpen i La Ligas historia samt tio udda klubbmärke. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom ligorna med flest spelare från utlandet, häng med!

10) Premier Liga (Ryssland) – 41,9%

På tionde plats hittar vi den ryska ligan. Under de senare åren har ligan blivit känd för att ha lag som ägs av ryska oljemiljardärer som värvar om spelare. Flera stjärnor har lämnat andra Europeiska ligor för spel i Ryssland. spelare som Hulk och Samuel Eto’o är två som under en tid av sin karriär valt att spela sin fotboll i landet. Två av de största klubbarna är Zenit Sankt Petersburg och Anzhi Makhachkala, dock går det inte extremt bra för de ryska lagen i Europa trots att de satsar mycket pengar.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply