Topp 10: Lagen som spenderat mest under de senaste tio åren

TOPP 10: Lagen som spenderat mest under de senaste tio åren

Världens rikaste fotbollsklubbar – så mycket har de spenderat

Vilka lag har spenderat mest på transfermarknaden under det senaste deceniet? Vem är världens dyraste spelare? Världens dyraste spelare under 18 årDyraste spelarna genom tiderna? Det finns många ämnen när det kommer till storklubbar och dyra värvningar som görs. Allsvenskans dyraste värvningar är inte i närheten av de summor som Real MadridManchester City eller Paris Saint-Germain har spenderat under de senaste åren. De största klubbarna i framför allt England och Spanien har under de senaste tio åren värvat för otroliga summor, detta på världsstjärnor som både har visat att de varit värda övergångssumman samtidigt som det även finns de som inte alls nått upp till förväntningarna.

Världens dyraste övergångar i fotboll

Vilka är de dyraste övergångarna i fotbollCristiano Ronaldo, Gareth Bale och Neymar är några av de spelare som kostat en hel förmögenhet för de spanska storklubbarna och det är även Bale som är världens dyraste spelare. All information om övergången för Neymar till Barcelona har ännu inte kommit fram och det kan bli så att brasilianaren blir världens dyraste spelare genom tiderna.

Lön för fotbollsspelare?

Det är inte bara övergångssumman som den köpande klubben måste betala. Det finns nästan alltid även en sign on-bonus samtidigt som de största stjärnorna kräver en otroligt hög lön. Om vi har en titt på Real Madrids löner 2016 eller Barcelonas lönelista ser vi att de bäst betalda spelarna tjänar multum vaje säsong. Cristiano Ronaldos lön och Leo Messis inkomster 2015/2016 når varje år otroliga höjder och ännu ser de båda ut att komma att tjäna mer de kommande åren. Även Paris Saint-Germains löneutgifter och Manchester Citys utbetalningar till spelare och ledare är bland de högsta i världen.

Fotbollsklubbarna som spenderat mest senaste årtiondet

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. De har handlat om allt från spelare som varit världens dyraste till tio saker du inte visste om Robert Lewandowski och samtliga listor har läst av flera tiotusentals läsare. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom klubbarna som spenderat under de senaste tio åren.

 

 

10. Atlético de Madrid – 620 miljoner euro

TOPP 10: Lagen som spenderat mest under de senaste tio åren

Även om man kanske inte kan tro det ligger Atlético Madrid på tionde plats på listan. Under de senaste tio åren har den rödvita klubben spenderat 620.130 miljoner euro på spelarövergångar. Anledningen till den höga summan är då man alltid tappat sina bästa spelare varje sommar och därför tvingats att värva in ersättare. Atlético har dock inte speciellt mycket röda siffror på kontot.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply