bet365

Topp 10: Kultspelare i Allsvenskan

bet365

Silly Season Sverige räknar ner till den allsvenska starten 2013 med att köra en topp 10 lista fram till den 31 mars då den allsvenska premiären äger rum. Många supportrar har väntat länge på revansch sen fjolårssäsongen, många har förväntningar att leva upp till och andra ska etablera sig i Sveriges högsta division i fotboll.

Här nedan följer en topp 10-lista med kultspelare:

10. Hjálmar Jónsson, IFK Göteborg

Kommentar: Kom till Göteborg 2002 och har sedan dess varit de trogen. Går alltid att använda som både mittback och vänsterback, är inte lika bra nu som för några år sedan men håller alltid måttet för att sätta in när det behövs. Stabil och är en lagspelare.

9. Christoffer Källqvist, BK Häcken

Kommentar: Har varit trogen Häcken hela karriären och i stort sett alltid varit förstavalet. Stor målvakt som är placeringssäker och dessutom säker i luftrummet där hans storlek och längd ger honom mer pondus. Är endast 29 år gammal och har flera år kvar i Allsvenskan om han själv vill.

8. Martin Andersson, IF Elfsborg

Kommentar: Har haft svårt att ta en plats på mittbacken med konkurrenter som Jon Jönsson och Tom Söderberg. Är dock en given ersättare om någon blir skadad eller avstängd. Har spelat allsvensk fotboll i över 12 år och håller fortfarande måttet.

7. Marcus Ekenberg, Mjällby AIF

Kommentar: Kom till klubben 2002 och har sedan dess varit på en pålitlig målskytt och varit lagkapten ibland tack vare sitt fina ledarskap. Har tappat en del på senare år, men har fortfarande en bra spelförståelse och kan slå till med fina assists.

6. Suleyman Sleyman, Syrianska FC

Kommentar: Kom till Syrianska som 14-åring och hann spela två säsonger i division 3 innan han spelade tio säsonger för Hammarby. Går in på sin femte säsong sedan återkomsten och valet av klubb var givet för Sleyman när Syrianska tog klivet upp i serierna där Sleyman hör hemma. Hammarbyfansen sjunger fortfarande hans namn.

5. Henrik Gustavsson, Åtvidabergs FF

Kommentar: Har spelat 16 säsonger för klubben och håller fortfarande tillräckligt bra nivå. Utmanas dock av Gustav Jansson som gjorde det bra när Gustavsson missade hälften av matcherna ifjol. Brukar annars aldrig vara skadad och spelarna litar på honom som sista utpost.

4. Anders Svensson, IF Elfsborg

Kommentar: Har tillbringat över 15 år i Elfsborgs gula dress och har bara haft ett avbrott på fyra år när Anders spelade i Southampton. Håller hög allsvensk klass fortfarande och har en given plats i landslaget tack vare sin fina spelförståelse.

3. Henrik Rydström, Kalmar FF

Kommentar: 37 år gammal och vägrar ge upp. Har en inställning och vilja att vinna som är enorm och framförallt att föreningen Kalmar FF ska lyckas betyder mest. En stor person för klubben och han kommer klubben behöva även efter hans spelarkarriär.

2. Mattias Hugosson, Gefle IF

Kommentar: Kom till Gefle 1998, förde upp laget i Allsvenskan 2004 och har sedan dess varit ohotad förstemålvakt tack vare sin stabilitet, sitt ledarskap och att han aldrig är skadad. Har antagligen inte många säsonger kvar då han nyss fyllt 39 år. Detta kan bli hans sista säsong.

1. Daniel Tjernström, AIK

Kommentar: En ikon för AIK, är ett gott föredöme och gör alltid sitt yttersta trots att han inte spelar särskilt mycket nuförtiden. Spelar inte många säsonger länge till, men en sak är säker. Han kommer bli ordentligt hyllad den dagen han lägger skorna på hyllan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365