Topp 20: Fulaste och snällaste laget i Premier League

Arsenal utan en bortavinst under 2018 i Premier League

Topp 20: Fulaste och snällaste laget i Engelska ligan fotboll

Vilka är de fulaste respektive snällaste lagen i Premier League? Det finns alltid lag som utmärker sig som fula lag som alla hatar och de finns lag som hellre fokuserar på sitt eget spel och inte drar på sig mycket kort. Självklart finns det fördelar och nackdelar med båda spelsätten – det kommer alltid finnas både fula och snälla lag vart man än kommer. Men vilka är då de fulaste respektive snällaste lagen i Premier League?

Alla kommer ihåg det Stoke som spelade för några år sedan och det var ett lag som fick kritik dag efter dag för sitt fula spel. Just Stoke har utvecklats och spelar ett annorlunda spel numer, men man är faktiskt fortfarande ett av ligans fulaste lag. Vilka andra lag tror du är de fulaste lagen i Premier League och vilka lag tror du är de snällaste i Premier League?

Topp 20: Fulaste och snällaste laget i Premier League

Lagen i Premier League som drar på sig flest gula och röda kort

Tidigare har vi tittat på Premier Leagues mest lojala spelare, tio spelare i Premier League som kan flytta i januari, de tio snabbaste spelare i Premier League och de klubbarna i Premier League med flest egna produkter. Nu kommer vi istället lista de tio fulaste och de tio snällaste lagen i Premier League.

Listan baserar på statistik från Transfermarkt och det är en sammanställning från gula kort, röda kort och vad för typ av rött kort det var. D.v.s det är skillnad om det var två gula kort till samma spelare (lindrig utvisning) eller om det var ett direkt rött kort (målchansutvisning eller grov utvisning). Därefter räknas poängen ihop och en totalpoäng träder fram. Vid oavgjort antal poäng avgör första antalet röda kort, sen antal orsakade frisparkar.

Gult kort=1 poäng. Lindrig utvisning=3 poäng. Grov utvisning=5 poäng.

Premier Leagues snällaste lag

Nedan följer Premier Leagues snällaste lag (Plats 20=snällaste laget)
20. Arsenal – 129 frisparkar orsakade, 14 gula kort, 1 lindrig utvisning och en grov utvisning = 22 poäng
19. Manchester United – 168 frisparkar orsakade, 23 gula kort och 0 utvisningar = 23 poäng
18. Leicester City – 141 frisparkar orsakade, 24 gula kort och 0 utvisningar = 24 poäng
17. Bournemouth – 135 frisparkar orsakade, 25 gula kort och 0 utvisningar = 25 poäng
16. Swansea – 141 frisparkar orsakade, 25 gula kort och 0 utvisningar = 25 poäng
15. Manchester City – 135 frisparkar orsakade, 26 gula kort och 0 utvisningar = 26 poäng
14. Aston Villa – 159 frisparkar orsakade, 26 gula kort och 0 utvisningar = 26 poäng
13. Crystal Palace – 177 frisparkar orsakade, 24 gula kort och 1 lindrig utvisning = 27 poäng
12. Everton – 129 frisparkar orsakade, 20 gula kort, 1 lindrig utvisning och 1 grov utvisning = 28 poäng
11. Norwich – 152 frisparkar orsakade, 20 gula kort, 1 lindrig utvisning och 1 grov utvisning = 28 poäng

10. Watford – 30 poäng

Nykomlingarna Watford ligger precis i mitten av Premier Leagues fair play-liga. På en tiondeplats ligger man och har 30 poäng när all statistisk är ihopsamlad.
170 frisparkar orsakade
25 gula kort
1 grov utvisning
=30 poäng

9. Southampton – 32 poäng

Southampton bjuder oftast på trevligt fotboll och det är just en trevlig fotboll tränaren Ronald Koeman vill se. Vid behov kan man också smälla på. Det vittnar följande statistik om:
145 frisparkar orsakade
26 gula kort
2 lindriga utvisningar
= 32 poäng

8. Tottenham = 33 poäng

Tottenham har verkligen vart en frisk fläkt denna säsongen och fotbollen man bjuder på är ofta underhållande. Man har inte bara ligans yngsta lag, man har kanske också det mest kompletta laget sett till varje individs kunskaper. Spela hårt kan man också göra.
188 frisparkar orsakade
33 gula kort
= 33 poäng

7. Sunderland – 33 poäng

De nordliga lagen i Premier League är traditionellt väldigt hårda och spelar också ofta väldigt fysiskt. Ett trevande Sunderland ligger på sjundeplatsen över de hårdaste lagen i Premier League 2015/2016.
165 frisparkar orsakade
27 gula kort
2 lindriga utvisningar
= 33 poäng

6. Liverpool – 34 poäng

Liverpool har blivit ett helt nytt lag under Jürgen Klopp och han är kanske världens hetaste tränare just nu med sitt extrema presspel. Laget är inte bara ett av de hetaste sett till spelet, man är även det sjätte hårdaste laget i ligan.
168 frisparkar orsakade
31 gula kort
1 lindrig utvisning
= 34 poäng

Laget som spelar fulast i Premier League - här är laget som spelar fult!

5. Stoke – 34 poäng

Tidigare var man ett av ligans mest hatade lag och det var på grund av sin primitiva spelstil och sitt hårda spel som ofta var fult. Numer spelar man en trevligare fotboll men tekniska spelare, men det innebär inte att man inte kan spela hårt. Stoke är ligans femte hårdaste lag.
145 frisparkar orsakade
21 gula kort
1 lindrig utvisning
2 grova utvisningar
= 34 poäng

4. West Bromwich – 36 poäng

Tony Pulis var mannen som fick Stoke att bli kända som det fula laget. Den uppskattade tränaren flyttade sedan vidare, via Crystal Palace, till West Bromwich där han gör ett stabilt jobb med ett halvdant spelarmaterial. Smälla på gör hans lag fortfarande vilket denna fjärdeplats visar.
137 frisparkar orsakade
31 gula kort
1 grov utvisning
= 36 poäng

3. Chelsea – 37 poäng

Chelseas säsong har varit allt annat än lyckad. Man ligger på den undre halvan i Premier League och spelet har varit stundtals uselt. Men den fysiska biten av deras spel finns fortfarande kvar för man är nämligen Premier Leagues tredje fulaste lag.
166 frisparkar orsakade
24 gula kort
1 lindrig utvisning
2 grova utvisningar
= 37 poäng

2. West Ham – 39 poäng

West Ham har varit en friskt fläkt i Premier League. Laget bjude oftast på en öppen fotboll och spelare som Mauro Zarate, Dmitri Payet och Manuel Lanzini har fört laget till en ny nivå. Men förutom spelet r man det näst fulaste laget i hela ligan.
144 frisparkar orsakade
19 gula kort
4 grova utvisningar
= 39 poäng

1. Newcastle – 40 poäng

Premier Leagues mest ojämna och det laget som underpresterar oftast måste vara Newcastle. Laget är just nu i fritt fall och frågan är hur dem ska rätta till situationen. Man spelar också den fulaste fotbollen i ligan sett till kort man drar på sig. Newcastles är alltså Premier Leagues fulaste lag hitintills.
142 frisparkar orsakade
26 gula kort
1 lindrig utvisning
2 grova utvisningar
= 40 poäng

Laget som spelar snällast i Premier League - här är laget som spelar snällt!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply