Topp 10: Frankrikes största fotbollsarenor

Frankrikes största fotbollsarenor

Frankrikes största Ligue 1 arenor

Vilka är de största fotbollsarenorna i FrankrikeVi kommer nu att gå igenom de 10 största arenorna i den franska fotbollen och rangordna dem efter publikkapaciteten. Frankrike är ett av de land som har de bästa arenorna och även en av Europas bästa ligor.

Nya arenorna för EM 2016 i Frankrike

Som ni säkert vet så kommer Europamästerskapet i fotboll 2016 att hållas i Frankrike. Redan den 28 maj 2010 stod det klart att Frankrike skulle bli värdland för Europamästerskapet i fotboll 2016. Europamästerskapet har naturligtvis ställt krav på Frankrike som är tvungen att bygga om och bygga nya bygga nya arenor till Europamästerskapet i fotboll.  Några av de nya fotbolls-EM arenorna i Frankrike som kommer att användas under Europamästerskapet och EM-slutspelet i Frankrike 2016 finns naturligtvis med på denna lista. Här kan du se Fotbolls-EM 2016 grupper och datum och speltider för Sveriges matcher fotbolls EM 2016.

Topp tio: största fotbollsarenorna i Frankrike

Ta gärna en titt på våra listor med lite udda arenor, bland annat vår lista med de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Du hittar världens största fotbollsarena i vår lista med de största arenorna i världen. När vi ändå talar om Frankrike så bör du inte missa vår lista med alla Fotbolls-EM 2016 arenor. Nu har vi riktat in oss på de tio största arenorna i den franska fotbollen, häng med!

10. ALLIANZ RIVIERA

Stad: Nice
Kapacitet: 35,624

Allianz Riviera är hemmaplan för den franska Ligue 1-klubben OGC Nice och har en kapacitet på 35,624 åskådare vilket gör den till Frankrikes tionde största arena. Allianz Riviera invigdes i september 2013 med en match mellan OGC Nice och Valenciennes och och att vara en av spelplanerna i EM 2016.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply