Topp 10: Europas bästa fotbollsspelare

Europas bästa fotbollsspelare statistiskt

Vem är bästa fotbollsspelaren i Europa 2015? Har du någonsin undrat vilka som statistiskt sätt är Europas bästa fotbollsspelare?  Diskussionen om vem som är Europas bästa fotbollsspelare tar egentligen aldrig slut då alla har olika uppfattning och tankar. Men hur ska man egentligen kunna avgöra vem som är den bästa? De tio bästa fotbollsspelarna i Europa.

10 bästa spelare i Europa utifrån statistik

Vi på Silly Season Sverige har tagit hjälp av Opta som är en databas med statistik som samarbetar och med alla de största ligorna och medierna för att allt ska vara så exakt som möjligt. Har bland annat tagit del av antal spelade matcher, spelade minuter, mål, assist, gula och röda kort, skott på mål i förhållande till antal mål, passningssäkerhet samt antal utnämningar till matchens spelare.

Vi har nu satt ihop en lista med de 10 bästa spelarna i ligaspelet enligt Optas statistik. Tidigare har vi gjort listor om bland annat Bästa spelarna i U21-EM 2015, Europas bästa bänkvärmareEuropas bästa klubbar – juni 2015 och Europas bästa fotbollsakademier men nu har vi alltså tänkt att titta på de tio bästa spelarna i Europa, häng med!

10. Naldo – Poäng totalt: 7.78

VfL Wolfsburg v Borussia Dortmund - Bundesliga

Wolfsburgs mittback anses enligt Optas statistik vara den 10:e bästa spelaren i Europa under den förra säsongen. Naldo var en av nyckelspelarna som överraskade Tyskland genom de fina insatserna vilket gjorde att de tillslut kunde knyta åt sig en andraplats i Bundesliga, tio poäng bakom Bayern München.

Naldos statistik

Spelade matcher: 32

Spelade minuter: 2879

Mål: 7

Assist: 2

Gula kort: 5

Röda kort: 0

Skott/mål: 1,6

Passningssäkerhet: 83,6%

Matchens spelare-utnämningar: 5

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply